Ses Kocaeli İnternet Gazetesi İmtiyaz sahibi gazeteci Güngör Arslan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin şaibeli ihalesini yazdıktan bir gün sonra ofisinde silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmişti. 

Arslan'ın dört yıl önce de saldırıya maruz kaldığı ve uğradığı saldırıyı anlatırken "Bu benim başıma gelen ilk saldırı değil; daha önce pek çok yerde silahlı saldırı ve suikast girişime maruz kaldım. Bundan sonra da mutlaka bunlar başıma gelecek" dediği ortaya çıktı. 

'SALDIRIYA UĞRAYAN YÜZLERCE GAZETECİDEN BİR TANESİYİM'

Uğradığı saldırıyı bir video ile anlatan Arslan şunları kaydetti:

“Hepinizin bildiği gibi ben gazeteciyim. Bu kentte yaklaşık 30 yıla yaklaşan sürede gazetecilik yapıyorum. Yaptığım başka bir iş yok. Bu ülkede gazetecilik mesleğini yaptığınız zaman başına gelecekler aşağı yukarı belli. Bu ülkede gazeteci olduğu için saldırıya uğrayan, cezaevine giren, silahla öldürülen ne ilk gazeteci benim ne de son gazeteci ben olacağım. Bu ülkede Abdi İpekçi’ler Uğur Mumcu’lar öldürüldü, onlarca gazeteci cezaevinde yattı, yatıyor. Onlarca, yüzlerce gazeteci de fiziki saldırıya maruz kaldı, ben de onlardan bir tanesiyim. Ben de böyle bir saldırıya dün akşam maruz kaldım. Bu benim başıma gelen ilk saldırı değil; daha önce pek çok yerde silahlı saldırı ve suikast girişime maruz kaldım. Bundan sonra da mutlaka bunlar başıma gelecek. Sebebi de şu; gazetecilik mesleğimi yapmaya çalışıyorum. Ben bugün de yazdım yarın da yazmaya devam edeceğim.”

ARSLAN 15 TEMMUZ'UN ARDINDAN YARGILANIYORDU

Hayatını kaybeden Güngör Arslan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Bizim Kocaeli Gazetesi’nde yayınlanan “Gözaltına alınacak hakim ve savcılar” haberine ilişkin "gizliliğin ihlal edilmesi" ve "terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" suçlamasıyla yargılanıyordu.

Mahkemede, o dönem Bizim Kocaeli Gazetesi’nde çalışan adliye muhabiri S.H.T, “Gazetede haber dağıtım işini E.S.A. yapıyordu. U.E. ise yazı işleri müdürüydü. Güngör Arslan hiçbir haberime karışmamıştır.Yaptığımız haberlerde gizlilik kararı yoktu. Gizlilik kararını ihlal etmedik. Bize emniyet ve valilik tarafından bilgi akışı sağlandı” ifadelerini kullanmıştı.

TGC’DEN MESAJ YAYINLANDI

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Güngör Arslan’ın ölümünün ardından bir mesaj yayınladı. Mesajda şu ifadeler yer aldı:

“Değerli meslektaşımız Güngör Arslan’ı bir silahlı saldırı sonucu kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Saldırıyla ilgili soruşturmanın en kısa sürede tamamlanmasını istiyoruz. Mesleğimize uzun yıllar başarıyla hizmet veren Arslan’ın ailesinin, dostlarının ve meslektaşlarının acısını paylaşıyor, sabır diliyoruz. Gazetecilere yönelik saldırıların bitmesi ve sorumlularının cezasız kalmaması en büyük dileğimiz.”