Bursa’nın Orhangazi İlçesinde bulunan Cem Sultan Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne 2018 yılı Ağustos ayında müdür olarak atanan Halil İbrahim Kahya hakkındaki iddialar, kenti karıştırdı. Okulda bir taciz olayının üzerine örtmekle itham edilen Kahya, öğrencilerden topladığı parayla aldığı meyve ağaçlarını evinin bahçesine dikti. 

‘1800 TL PARA TOPLADI’

Okul Müdürü Kahya, “ağaç dikme” adı altında 90’a yakın öğrenciden 1800 TL para topladığı bu parayla aldığı meyve ağaçları yine öğrencileri çalıştırarak, evinin bahçesine diktirdi. Olayı ve diğer gelişmeleri CİMER’e taşıyan öğrenciler bu kez Kahya’nın baskılarıyla karşılaştı. Şikayette bulunan öğrenciler, Kahya tarafından tehdit edildiklerini ve okuldan ayrılmaları yönünde baskı gördüklerini dile getirdi. İsimlerini yazmadığımız öğrenciler, Kahya’nın kendilerini cezalandırmak ve okuldan attırmak için erkenden okul kapısını kapatarak, yok sayma marifetiyle uzaklaştırılmak istendiklerini savundu. Kahya’nın kendilerine “Gitmezseniz hayatınız yanar” dediğini anlatan öğrenciler, "okul aile birliğine yapılacak para bağışıyla devamsızlıkların silineceği" söylediğini kaydetti. 

‘CİNSEL TACİZİN ÜSTÜ ÖRTÜLDÜ’ 

Okulda yaşanan bir cinsel taciz olayının üstünün örtüldüğünü de anlatan öğrenciler, saldırıya uğrayan öğrencinin okuldan gönderildiğini, saldırıda bulunan öğrencilerin ise başka okullara kayıt yaptırmaları halinde cezadan muaf tutulacağının söylendiğini, belirtti. Olayın üstünün örtüldüğünü ileri süren öğrenciler, kendilerini toplayan Kahya’nın “Size mi düşüyor bu olaylar, siz bu çamura taş attınız etrafa yaydınız. Zaten biz bu olayın üzerini örtbas etmeye çalışıyorduk” dediği savunuldu. Kahya’nın ayrıca öğrencilere, “Benim arkam çok sağlam. Cumhurbaşkanı bana bir telefon mesafesi uzaklıkta. Kimse bana bir şey yapamaz” dediğini anlatan öğrenciler, baskıların artarak sürdüğünü vurguladı. 

Birkaç arkadaşlarının okuldan kaydını aldığını ifade eden öğrenciler, Kahya’nın Ensar Vakfı üyesi olduğunu ve bir taciz olayı üzerine buradan ayrıldığı ileri sürdü. 

MÜDÜR: AĞAÇLARA YER TAHSİS EDİLMEDİĞİ İÇİN ALDIM 

Yaşananlara ilişkin aradığımız Müdür Halil İbrahim Kahya, ağaç dikme meselesini için herhangi bir yer tesisi edilmediğini bundan kaynaklı da kendi tarlasını dekor olarak kullandıklarını söyledi. 

‘HER ŞEY YAPILDI’ 

Cinsel tacize ilişkin ise olayın büyük bir şey olmadığını ve gerekli şeyleri yaptıklarını ifade eden Müdür Kahya, Ensar Vakfı’na üyeliğinin bulunmadığını öğrencilerin bütün iddialarının ise yalan olduğunu ve kendisine iftira atıldığını ileri sürdü.