Öğrenci Sendikası, 17 Kasım Uluslararası Öğrenciler Günü dolayısıyla Adana, Mersin, Antep ve Hatay'da yaptıkları açıklamalarla, öğrencilerin yaşadığı sorunlara değindi. Eğitim Sen Adana Şubesi'nde yapılan açıklamada, "Diplomalı işsizlikten ömür boyu yoksulluktan geleceğimizi kurtaralım" yazılı pankart asıldı. Öğrenci Sendikası üyesi Ozan Bozdoğan, 17 Kasım Uluslararası Öğrenciler Günü'nün tarihsel mücadelesine değindi.

'GELECEĞİ OLMAYAN MİLYONLARIZ'

Bozdoğan, öğrencilerin geleceksizlik, yoksulluk ve işsizlik düzeni içerisinde olduğunu belirterek, "Biz bu ülkenin geleceği denen ama daha kendi geleceği olmayan milyonlarız. Bizim için zaten zor olan yaşam koşulları, salgınla birlikte katlanılmaz hale geldi. KYK bursumuz yetmediği için çalışıyorduk, iş yerlerimiz kriz sebebiyle kapandı ve artık çalışamıyoruz. Öğrenci evlerimizin kirasını oturmasak da ödemek zorundayız. İkinci öğretim harçlarımızı okula gitmesek de ödemek zorundayız. Derslere bağlanmaya çalışırken harcasak da internet ve telefon faturalarımızı ödemek zorundayız. Hayatımız mağdur olmakla, ücret ödemekle, gelecek kaygısı duymakla geçiyor. Eğitim niteliksizleşiyor, eğitim paralılaşıyor, aradığımız eğitime ulaşılamıyoruz" şeklinde yaşadıkları sorunları sıraladı. 

GENÇ İŞSİZLER

Genç işsizliğin ülke tarihinde rekor kırdığını söyleyen Bozdoğan, "Salgına rağmen değil, salgında bize yaşatılan mağduriyetler sebebiyle sokaktayız" dedi. Ortak mücadele çağrısında bulunan Bozdoğan, "Bize biçilen kaderi kabul etmiyoruz, geleceksizliğe ikna değiliz. Sosyal haklarımız için, adil bir ücret ve huzurlu bir gelecek için kimseye el açmayacağız. Bize dikilen kefeni kabul etmiyoruz, yoksulluğun ve işsizliğin kıskacında can vermeyeceğiz. Sibel'in, Furkan'ın ve daha nice arkadaşımızın adını, serzenişini unutmayacağız. Okullarımızın asıl sahibi biziz ama hangi şartlar altında eğitim göreceğimize dair söz hakkımız yok. Sınav sistemimiz, ders programımız, geleceğimiz söz konusu olduğunda, fikir belirtme hakkımız yok. Düşünelim, yaratalım, savunalım. Geleceğimizi hep birlikte kurtaralım" diye seslendi.