Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) ‘öğrenci buluşmaları’ etkinliği kapsamında söyleşi yapmak üzere ziyaret gerçekleştirmek isteyen Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, öğrenciler tarafından protesto edildi. Protesto sonrası Babacan ziyaretini iptal etti.

‘ODTÜ Forum’ isimli Twitter hesabının paylaştığı videoda Babacan döneminde yapılan özelleştirme ve politikalara işaret edildi. Videoya “Yaptığı 13 yıl bakanlık 18 yıl vekillik döneminde AKP yıkımının, özelleştirmelerin, neoliberal politikaların yürütücüsü Ali Babacan’ın ODTÜ’de gerçekleştirmeyi planladığı öğrenci buluşması ODTÜ öğrencileri tarafından engellendi” notu düşüldü.

Bir grup öğrencinin ODTÜ yerleşkesindeki Çatı Kafe önünde yaptığı açıklamada, “Ali Babacan, stadında devrim yazan ODTÜ’de kendi propagandasını yapmaya çalışıyor. Yapmaya çalıştı ama izin vermedik. TÜPRAŞ, TEKEL gibi birçok kurumu özelleştiren, bu yağma düzeninin mimarlarından olan Babacan ve onun gibiler bugün ortalığa ‘umuduz’ diye çıkmaya çalışıyor. Bizler de diyoruz ki AKP ve türevleri bu ülkeye umut olamaz. Emekçi halkın sorunlarına çözüm bulamaz, aydınlık bir Türkiye’yi kuramaz” ifadelerine yer verildi.

‘KİMSEYE ZARAR GELMEMESİNİ TERCİH ETTİ’

Öte yandan DEVA Partisi Kurucularından Tunahan Elmas, Babacan’ın polisin okula girmemesi ve öğrencilere zarar vermemesi için ziyaretten vazgeçtiğini söyledi. Elmas, “Ali Babacan istese, konuşma yapacağım diye diretir ve tüm ankara polisi oraya yığılırdı. Hem parti genel başkanı hem eski bakanlık kimliğiyle polisin orada her türlü önlemi alması zaruriydi. Ama o kimseye zarar gelmemesini tercih etti, bakanlık döneminde de yaptığı gibi” ifadelerini kullandı.