Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Buğdaylı köyünde, İl Sağlık Müdürlüğü'nün Sağlık Bakanlığı'na yaptığı başvurunun kabul edilmesi üzerine 2008 yılının başlarında sağlık ocağı yapımına başlanıldı. Ancak, duvarlarına kadar büyük bir oranda yapımı tamamlanan sağlık ocağının inşası bir yıl sonra ihaleyi alan firma tarafından durduruldu.

2 BİN NÜFUS TEDAVİ İÇİN MERKEZE GİDİYOR

Söz konusu inşaatın durdurulması hakkında ise, yıllardır tedavi için ilçe merkezindeki hastaneye giden köylülere herhangi bir açıklama yapılmadı. Aradan geçen birkaç yılın ardından, sağlık ocağının inşaatı ahır olarak kullanılmaya başlandı. 

Yakın çevre köylerle birlikte nüfus oranı daha da artan ve artık il merkezine tedavi için gitmek istemeyen köy sakinleri, il ve ilçe sağlık müdürlüğü tarafından yıllardır sahiplenilmeyen sağlık ocağı inşaatının tamamlanmasını bekliyor. 

YETKİLİLER: ÖDENEK YOK

Konu hakkında görüştüğümüz İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, sağlık ocağı inşaatının durdurulmasının Sağlık Bakanlığı tarafından ödeneğin kesilmesinden kaynaklandığını savundu. Defalarca ilgili sağlık ocağı hakkında yazışmalar gerçekleştirdiklerini aktaran yetkililer, Buğdaylı ve kent genelindeki bazı sağlık ocaklarının koşullarının iyileştirilmesi için yaptıkları başvurulara halen bir dönüş yapılmadığını kaydetti.