Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Mardin'deki programının son gününde Kızıltepe ve Nusaybin ilçelerinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Sancar'a  Parti Sözcüsü Ebru Günay ve milletvekilleri Sıddık Taş, İmam Taşçıer, Nusret Maçin'in aralarında bulunduğu partililer eşlik etti. 

Heyet ilk olarak Kızıltepe'de esnafını ziyaret etti.  Esnafın coşkuyla karşıladığı Sancar ve beraberindeki heyet esnafı selamlarken yer yer sohbetler etti. Esnafın sorunlarını dinleyen heyet ardından Nusaybin'e geçti. İlçeye girerken halkın zafer işaretleri ile karşıladığı heyet, olağanüstü hal görüntüleri ile karşılaştı. Emniyetin kentin tüm sokaklarını zırhlı araçlarla tuttuğu Nusaybin'de HDP ilçe binasının önünde TOMA ve zırhlı araçlar peş peşe sıralandı. 

İlçe binasında yöneticiler ile bir araya gelen heyet ardından esnaf ziyareti için zırhlı araçlar ve polis kordonu altında şehir merkezine geçti. Esnafın coşku ile karşıladığı heyet, ziyaretini alkışlar ve "HDP halktır halk burada" sloganları ile sürdürdü. Heyet ziyaret sırasında esnaf ile sohbetler ederken, yurttaşlar Sancar ile bol bol fotoğraf çektirdi. 

Heyet ziyaretini sloganlar arasında sonlandırarak kentten ayrıldı.