Musa Anter'in 72 yıllık hayatı boyunca çeşitli dönemlerde kaleme aldığı eserlerinin tamamı titiz bir çalışmayla biraraya getirildi. Aram Yayınevi, 100'üncü doğum yılında ulu çınar, bilge Apê Mûsa'yı en iyi şekilde karşılamak için dostları, yoldaşları, ailesi ve arkadaşlarının tanıklığı ve kaleminden anlattığı "Apê Musa 100 Yaşında" kitabının ardından, "Toplu Eserleri" ile Musa Anter'i kendi kaleminden gelecek kuşaklarla buluşturuyor. Aram imzası taşıyan 1590 sayfalık "Musa Anter Tüm Eserleri" kitabı özel boyutu ve baskısıyla kitap raflarındaki yerini aldı. 

Musa Anter'in "Birîna Reş", "Kara Yara", "Kimil", "Fıkralar", "Kimil Davası", "Şarktan Manzaralar", "Doğu'nun Kalkınması Türkiye'nin Kalkınması Demektir", "Vakayîname", "Hatıralarım 1-2", "Ülke ve Gündem Yazıları", "Çinara Min", "Ferhenga Kurdî Tirkî - Kürtçe Türkçe Sözlük" eserlerinin toplandığı özel baskılı "Tüm Eserleri" kitabının editörlüğünü Ulaş Güldiken, İlhami Sidar ve Rêdûr Dîjle yaptı.  

Okur kitabı eline aldığında Apê Musa'nın "Tüm Eserleri" külliyatında kuşakları etkileyen düşüncelerini, mücadelesini, tüm entelektüel ve insani özelliklerini bulacak. Her sayfada O'nun acılarına, hayallerine ve tecrübelerine yakından tanıklık edecek. Göz göze geleceği sadece 1590 sayfadan oluşan 'kalın' bir yapıt değil, masalsı gerçeğiyle, capcanlı hiyakeleriyle, yerel ve evrensel düşünceleriyle, konuşan eleştiren, yorumlayan, kökleri yaşadığı toprağın, görüşleri tarihin derinliklerine uzanan o bilge insanı Musa Anter'i bulacak. 

Aram Yayınevi, kitabın girişinde Apê Musa için şu notu düşüyor: 

"Her halk inancı gereği üstüne titrediği kutsal saydığı ağacını her türlü saldırıya, tehlikeye karşı korumayı öncelikli görev bilmiştir, düşmanları da ivedilikle bunları yok etmeyi... Her halkın gelenek, inanç ve düşünce dünyasında en sevgili, en iyi, en güzel, en erdemli, en güçlü insanlarına her zaman kutsal bildikleri ağaçların üstün niteliklerinin atfedilmesi bir tesadüf değil. Tıpkı o ağaçlar gibi onlar da güzelliğin sırrı, gücün kaynağı, hayatın derin anlamını temsil ederler. Halkı için Apê Musa da böyle bir varlık. Çünkü kendisi de halkının mücadele tarihinde, kültür ve düşünce dünyasında hep bir bilge, hep hiç ölmeyecek olan o ulu çınar. Yaşamıyla, mücadelesiyle, fikirleriyle, hatıralarıyla, sevinç ve acılarıyla, etkiledikleri ve öfkelendirdikleriyle, esirgedikleri ve savaştıklarıyla, hayalleri ve özlemleriyle, düşündürdükleri ve temsil ettikleriyle."

Sınırlı sayıda basılan "Musa Anter Tüm Eserleri" kitabını kaçırmayın.