Bakırhan: Seçim sonuçları 'savaşa hayır' çığlığıdır Hatimoğulları: Halk tercihini değişimden yana yaptı Bakırhan: Seçim sonuçları 'savaşa hayır' çığlığıdır Hatimoğulları: Halk tercihini değişimden yana yaptı

Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından 2003 yılında kapatılan Halkın Demokrasi Partisi (HADEP) Genel Başkanı Murat Bozlak’ı vefatının 9’uncu yılında Şereflikoçhisar’daki mezarı başında anıldı. Anmaya Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve partililer de katıldı.

Bozlak’ın mezarı başında konuşan Tuncer Bakırhan, “Geçmişte dilimiz, kültürümüz, eşit haklarımız ve varlığımız için mücadele eden ve bizim için çok kıymetli olan şehitlerimizin yanında durabilirsek bu bir anlam ifade edebilir. Onların mücadelelerini yaşatabilirsek bir anlam ifade edebilir. Bizi yıllardır ayakta tutan en önemli özelliğimiz de bugün burada olduğu gibi geçmişten günümüze kadar emek veren, şimdi aramıza olmayan yoldaşlarımızla ortaya koymuş olduğumuz dayanışmadır. Bunu süreklileştireceğiz, unutmayacağız” ifadelerine kullandı.

‘MURAT BOZLAK ÖNÜMÜZÜ AÇTI’

Bakırhan, devamında şunları ifade etti: 

“Murat Bozlak gerçekten aynı zamanda bizim öğretmenimizdi. Çok genç yaşta onunla çalışma fırsatını yakaladım. Memleketten gelmiştik, yeniydik, acemiydik. Bize abilik yaptı, başkanlık yaptı, arkadaşlık ve yoldaşlık yaptı. Bizim bu meseleyi daha kararlı ve cesur bir şekilde savunmamız için bize yol gösterdi, önümüzü açtı. Birlikte uzun süre siyaset yaptık. Değerli ve kıymetli bir yoldaşımızdı. 

Yoldaşımıza söz veriyoruz; onların başlattığı ve haklı olan bu mücadele sonuçlanıncaya kadar; Kürtler, emekçiler, ezilenler eşit haklara sahip oluncaya kadar bu mücadelenin devamcıları olacağız. Umarım kısa bir süre içinde Genel Başkanımız Murat Bozlak’ın da büyük bir hedefi ve amacı olan Kürt sorununun demokratik çözümünü sağlarız. 

Bir an önce başta bu topraklar olmak üzere Türkiye’de demokratik bir cumhuriyet oluştururuz. Kürt’ün kendisi olduğu, Alevi’nin kendisi olduğu, emekçinin ve ezilenin hakkını aldığı bir Türkiye mücadelesini layıkıyla yerine getiririz. Bir kez daha Murat Bozlak şahsında bu toprakların evladı olan ve Faik Candanlar, Mehmet Sincarlar, Ape Musalar gibi bu mücadelede emek vermiş, bedel ödemiş, şehit düşmüş, yaşamını yitirmiş tüm değerlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Onların açmış olduğu bu yolda bayrağı başarıyla ve onurlu bir şekilde sonuna kadar taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.”