Dersim'de 4 gün önce kaybolan önce kaçırıldığı düşünülen ancak bir kişinin sosyal medya hesabındaki görüntülerin ortaya çıkmasıyla seyir halindeki aracın bagaj kapısının açılarak çarpması sonucu Munzur Nehri'ne düşerek boğulduğu tahmin edilen Ergin Eroğlu'nun arama çalışmaları sürüyor. 

Dersim’de 15 Haziran gününden bu yana ailesinin tüm aramalara rağmen ulaşamadığı Engin Eroğlu'ndan (28) henüz haber yok. Çalıştığı kent merkezinden geçtiğimiz haftasonu ailesinin yaşadığı Ovacık ilçesi Yaylagünü Köyü’ne giden Eroğlu, ailesinin beslediği hayvanları otlatmaya çıkardıktan sonra ortadan kayboldu. Köylülerle birlikte çocuklarını aramaya çıkan aile, Munzur Nehri kıyısında cep telefonu ve şapkası ile birlikte kan izlerine rastladı. Bu izler Eroğlu’nun zorla alokonulduğunu düşündürtse de, arama çalışmalarına devam edildi. 

Çalışmalar devam ederken olaya dair yansıyan haberler üzerine Dersim’den İstanbul’a seyehat ederken çektiği manzara görüntülerinde yer alan kişinin aranan Eroğlu olduğunu fark eden bir yolcu, ulaştığı aileye bindikleri otobüsün bagaj kapısının arazalı olduğunu ve kendi kendine açıldığını, Munzur kenarından geçtikleri sırada da açılan bagaj kapısının çektiği görüntülere giren Eroğlu’na çarpmış olabileceğini söyledi. Eroğlu’na air bu son görüntü ve dile getirilen bilgiler üzerine başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul’da sözkonusu yolcu ile birlikte gözaltına alınan otobüs şöförü Erdal Samoğlu’nun ifadesi alındı. 

HENÜZ İZİNE ULAŞILAMADI

Bu bilgi doğrultusunda arama çalışmaları Munzur Nehri’ne kaydırıldı. Kent halkı ve AFAD ekipleri tarafından nehir kıyısı bounca yapılan çalışmalarda Eroğlu’nun izine rastlanılmadı. Kentte su altı arama ve kurtarma ekibinin bulunmaması nedeniyle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama Kurtarma Ekibi ile İtfaiye personelinden oluşan 5 kişilik bir ekip bölgeye sevk edildi. Sabah saat 08.00'de arama çalışmalarına başlayan ekip, henüz Eroğlu'nun izine rastlanmış değil.

DERİN BÖLGELERDE DRON KULLANILDI

Arama çalışmaları hakkında bilgi veren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Şube Müdürü Mustafa Çağlayan, sabah saatlerinden bu yana çalışmalarının devam ettiğini, suyun derin olduğu yerlerde dronla arama tarama yaptıklarını, dalgıçların ise su altında arama yaparak Dersim merkeze doğru geldiklerini söyledi. Çağlayan, Yaylagünü Köyü’nden başlayarak Dersim merkeze 20 km kala geldiklerini bilgisini vererek gün boyu yaptıkları çalışmada herhangi bir ize ulaşamadıklarını söyledi. Çağlayan, şuanda kendileri dışında herhangi bir arama kurtarma ekibinin bölgede bulunmadığını, yalnızca AFAD ekibinin Munzur kıyısında çalışma sürdürdüğünü de kaydetti.

Arama çalışmalarının yetersiz olduğunu, bölge illerinde özelikle dalgıçlara ihtiyaç olduğunu ifade eden Çağlayan, Munzur'un çok akıntılı olmasının da arama çalışmalarını zorlaştırdığını kaydetti.