Görevden alınarak yerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, tutuklu bulunduğu Kayseri Bünyan Cezaevi’nden koronavirüse ilişkin avukatları aracılığıyla kamuoyuna mesaj gönderdi. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Mızraklı, bilgi, inanç, sabır ve dayanışma ile üstesinden gelinmeyecek hiçbir sorunun olmadığına dikkat çekerek, "Koronavirüs tehdidini de kıyamet sendromuna dönüştürmeden aşacağız. Ama mutlaka aşacağız" dedi.

Panik havasıyla değil bilime olan inançla bu tür zorlu süreçlere yaklaşılması gerektiğinin altını çizen Mızraklı,  moralleri yüksek tutmanın elzem olduğunu dile getirdi. 

'KHK'LİLERLE HALK KOMİTİLERİ OLUŞTURALIM'

Başta Amed olmak üzere koronavirüse ilişkin halk komitelerinin oluşturulması önerisinde bulunan Mızraklı, dayanışmadan bilgilendirmeye kadar yürütülecek tüm sivil çabaların önemine vurgu yaptı. Mızraklı, "Halk komitelerini sendikalarımızla, KHK ile ihraç edilmiş sağlıkçı arkadaşlarımızla oluşturabiliriz. Onların deneyimleri ve birikimleri üzerinden halk sağlığına yönelik bir çalışma yürütülebilinir. Sadece bununla da yetinmeyelim. Tüm olanaklarımızı bir araya getirip, birlik ve dayanışmamızı yaşamın her alanında ilerletelim. Sanal ortamdan, gençlik ve kadın çalışmalarına, yoksullardan engelli ve yaşlılarımıza tüm alanlarda destek ağlarımızı oluşturularak dezavantajlı tüm kesimlerin temel gıda ve hijyenik malzemelere ulaşmasını sağlayalım" dedi.

'AMED HER ZAMAN DİRENİŞ TÜRKÜLERİNİ ÇAĞIRDI'

Sokak ve balkon müziği olarak kültür ve sanat çalışmalarının halka moral verme açısından çok önemli bir yere sahip olduğuna işaret eden Mızraklı, "Amed coşkusuyla bu işin kalesidir. Çok dillilik esas alınmalı bütün Kürt coğrafyası bu ağlarla bilgi ve deneyim paylaşımı yapmalıdır. Kalabalıklar halinde değil, her sanatçımız, her bireyimiz kendi çabaları ile başta Amed olmak üzere tüm coğrafyamızda Newroz coşkusuyla özgürlük ve dayanışma türkülerini söylemeli ve söyletmelidir. Amed her zaman direniş türkülerini çağırdı bu defa da çağıracağına inancım tamdır" diye belirtti.

'SAĞLIKLI YAŞAMI SAVUNALIM'

"Kapitalist modernitenin dayattığı sağlıksız yaşama karşı demokratik modernitenin sağlıklı yaşamını savunalım" diyen Mızraklı, "Doğal ürünleri kullanalım. Evlerimizde sirke yapalım; bu sirkeler doğal olduğundan hijyeniktir de. Bu sirkeleri sadece yemeklerde çeşni niyetine değil, gıdaların ve ortamların temizlenmesinde de kullanalım. Temiz hava şart diyerek bulunduğumuz kapalı ortamları sık sık havalandırırken, günde beş ya da on dakika kalabalık ortamlarda olmamak şartıyla güneşlenelim" dedi.

'BU ZOR GÜNLERİ AŞACAĞIZ'

Bu salgınların altında yatan nedenlerin başında kapitalist modernitenin kendilerine dayattığı yaşam koşulları bulunduğunu kaydeden Mızraklı, şunları söyledi: “Buna karşı bizler dayanışmayı örgütleyerek, birlikteliğimizi güçlü tutarak tüm bu sorunların üstesinden gelebiliriz. Bu çağrı tüm Kürt coğrafyasınadır. Bu çağrı Mezopotamya’dan, Anadolu’yadır. Biz halkız. Birliktelik ve dayanışma ile, umut ve inanç ile, emek ve adalet ile, mücadeleyi büyütüp, bu zorlu günleri de aşacağız."