Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hewlêr Temsilciği’nden bir heyet, 1951 yılında Şam'da yaşamını yitiren Kürt siyasetçi ve dilbilimci Mîr Celadet Ali Bedîrxan'ın Federe Kürdistan Bölgesi'nin Hewlêr kentinde yaşayan kızı Sinem Bedirxan'ı (Sînemxan) ziyaret etti. 

Rojnews’te yer alan habere göre, HDP heyetinin ziyaretinden büyük memnuniyet  duyan Sinem Bedirxan, bunu “Sizleri gördüğüme çok sevindim. Bu çağa geldim, umudum özgür bir Kürdistan bulmaktır. Güney, Batı, Doğu ve Kuzey demeyin, Kürdistan deyin. Üzerinde Kürdistan yazılı bir pasaport istiyorum. Sizlerden veda etmeden önce bunu görmeyi umuyorum. Bu bir rüya, bu hayalin gerçekleşmesini istiyorum" sözleriyle dile getirdi. 

'YETER ARTIK BİRLİK OLSUN' 

Yapılan sohbette Kürt güçler arasındaki gerginlik konusundaki rahatsızlığını da ifade eden Sînem Bedirxan, bu konuda şu uyarıda bulundu: “Yeter artık 'şu parti böyledir, bu güç böyledir' demeyin. Annem Rehşanxan; 'Bana Kürt Birliğini ver, sana özgür bir Kürdistan vereyim' derdi. Umarım bu Kürdistan'ı görürüz. Hepimiz Kürdüz ve hiçbir taraf arasında ayrım yapmamalıyız." 

'ERDOĞAN'DAN NASIL KURTULABİLECEĞİMİZİ DÜŞÜNELİM' 

Sinem Bedirxan, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın öncülük ettiği AKP-MHP blokunun Kürtlere yönelik baskı ve saldırılarına da tepki gösterdi.

Sinem Bedirxan, şunları dile getirdi: "Kuzey Kürdistan'daki zulme karşı birlikte durmalıyız. Durumu tartışmak için savaşlar ve çatışmalarla değil, medeni bir üslupla ve diyalogla oturmalıyız. Artık birbirimizi öldürmeyi unutmalıyız. Kürtler olarak kendimizi Erdoğan'dan nasıl kurtarabileceğimizi düşünmemiz gerekiyor."(MA)