MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Türk Tabipler Birliği’nin (TTB) kapatılması yönünde yaptığı açıklamaya sosyal medyada tepki yağdı. “MHP Kapatılsın” başlığıyla açılan hashtag  Twitter’de kısa bir sürede TT (Trend Topic) olarak zirveye oturdu. Binlerce kişinin katıldığı kampanyada, “Suç örgütü MHP Kapatılsın, MHP sağlığa zararlı, mafyanın siyasi kanadı, MHP Kapatılsın yerine sokak hayvanlarını koruma derneği açılsın, Bahçeli hastaneye kapatılsın” paylaşımları yapıldı.

İYİ Kİ TTB VAR

Bahçeli’ye gösterilen tepkinin yanı sıra TTB’ye de destek mesajları yağdı. "İyi ki TTB var, TTB’nin yanındayız" şeklinde açılan hashtaglara binlerce desek mesajı verildi.

TTB'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Tıbbın kurucuları İstanköylü Hipokrates'ten, Bergama'lı Galenos'tan bu yana burada, bu topraklardayız. Bu topraklarda binlerce yıldır İYİ HEKİMLİK yapıyoruz" denildi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), “TTB’ye saldırı halk sağlığına saldırıdır! Başta düşünce ve ifade özgürlüğü olmak üzere, temel hak ve özgürlüklere yönelik saldırılara karşı emek, demokrasi ve halk sağlığı için mücadele veren Türk Tabipleri Birlirliği’nin yanındayız!!!”, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği de (TMMOB), “Halkın sağlığı için canını dişine takan #iyikiTTBvar İyi hekimlik ve yüreğimizdeki insan sevgisi kazanacak!” mesajıyla TTB’ye destek verdi.

BAHÇELİ KAPATMA ÇAĞRISI YAPTI  

Bahçeli’nin akşam saatlerinde sosyal medya hesabında yaptığı açıklaması şöyle: “Çağrım şudur: Türk Tabipler Birliği, bugünkü hassas dönemde, insan ve toplum sağlığı hakkında asılsız şaibe ve şüpheleri körüklemektedir. Bu nedenle sadece adında Türk bulunan Tabipler Birliği derhal ve gecikmeksizin kapatılmalıdır. Yöneticileriyle ilgili adli işlem yapılmalıdır.”