İstanbul Kadıköy Tavşantepe metro hattında Emrah Yılmaz, bir kadına kesici aletle saldırı girişiminde bulundu. Hakaret ve cinsiyetçi küfürlerle kadını tehdit eden saldırgan, daha sonra elini kolunu sallayarak metrodan çıktı. Kamera kayıtlarına da yansıyan görüntülerde saldırgan, ayrıca etraftakilere de tehditlerde bulundu.

TEPKİLER ÜZERİNE GÖZALTI

Görüntülerin yayılmasının ardından gelen tepkiler üzerine saldırgan, gece saatlerinde gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, gözaltına alınan saldırganın 20 farklı suçtan kaydının olduğu duyuruldu.

Yılmaz, emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirilerek burada soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Fatmagül Yörük'e ifade verdi. Savcı Yörük'ün hakimliğe gönderdiği sevk yazısında şüpheli Emrah Yılmaz'ın, Metro hattında kadınlara bıçakla saldırıda bulunduğunu belirterek, "Şüphelinin savunmasız gördüğü müşteki kadınlara saldırıda kullanıldığı takdirde öldürücü olacağı neredeyse muhakkak bir kesici aletle tehdit ve yaralamaya teşebbüs eylemi şüphelinin işlediği suçun vahamet derecesini arttırmaktadır" ifadelerine yer verdi.

3 AYRI SUÇTAN TUTUKLAMA

Yazıda suçun işlendiği yer, zaman dilimi, eylemin işleniş şekli ve suçta kullanılan alet bir bütün olarak değerlendirildiğinde kamera kayıtlarından da şüphelinin kararlığının gözetildiği vurgulandı. Savcı Yörük, şüphelinin “Silahla tehdit”, “Basit yaralamaya teşebbüs” ve “Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit” suçlarından ayrı ayrı tutuklanmasını talep etti.

Emrah Yılmaz, tutuklanma talebiyle hakimliğe sevk edildi.(İstanbul/MA)