Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu, Menemen Cezaevi'nde bir kişinin daha koronavirüs (Kovid-19) salgınına yakalandığını açıkladı. Dün cezaevinde 6 kişinin salgından kaynaklı hastaneye kaldırıldığını duyuran Gergerlioğlu, bugün de testi pozitif çıkan tutuklu ailesinden gelen mesajı paylaştı. 

AİLENİN MESAJI 

Mesajda, "Hocam eşim Menemen T Tipi Kapalı Cezaevinde. Koranavirüs testi pozitif çıkmış. Kapalı görüşleri iptal ettiler. Bugün öğrendim telefon görüşlerini de iptal etmişler. Bütün tedbirleri alarak görüştürebilirler ama yapmıyorlar. Ne olacak böyle? Sevdiklerimizden haber alamamak çok kötü. Sesini duysam rahatlayacağım. En azından telefon hakkımızı elimizden almasınlar" ifadeleri yer aldı.  

YETKİLİLER BİLGİ VERMEKTEN KAÇINIYOR

Birçok cezaevinde benzer bir durumun yaşandığını dile getiren Gergerlioğlu, sorunları görüşmek için ulaşmaya çalıştığı yetkililerin bilgi vermekten kaçındığını belirtti. Gergerlioğlu, Adalet Bakanlığı'nı ve yetkilileri şeffaf davranmaya çağırdı.

NAZİLLİ'DE 6 PERSONEL POZİTİF

Öte yandan Nazilli E Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda dönüşümlü olarak çalışan cezaevi personellerinden 6’sının Nazilli Devlet Hastanesi’ndeki PCR testinin pozitif çıktığı öğrenildi. 6 kişinin evlerinde izolasyona alındığını ve kurumdaki diğer memurların ise, görevine devam ettiği bilgisine ulaşıldı. (MA)