Tansu Çiller'in bir dönem danışmanlığını yapan Memduh Bayraktaroğlu, daha önce suç örgütü kurmaktan hüküm giyen çete yöneticisi Sedat Peker'in 5. videosunda anlattığı Özer Çiller görüşmesini doğruladı. Bayraktaroğlu, 2001 yılında yapılan görüşmede "(Peker) Milletvekilleriyle görüşsün; DYP'yi  ANAP haline getirelim, ondan sonra da MHP'nin yerine iktidara biz olalım istiyorlardı, amaçları oydu" diyerek anlattı.

Sedat Peker, 5. videosunda Özer Çiller ile görüştüğünü öne sürmüştü. 2000-2002 yılları arasında Tansu Çiller'in danışmanlığını yapan Memduh Bayraktaroğlu, görüşmeyi, Artı TV'de yayımlanan Haber Aktüel programında Petek Atıcı Türkmen'e anlattı. 2001 yılında kendi evinde yapılan görüşmeye dair "ANAP içinde çok sayıda milletvekili varmış. Onu seven sayan birçok milletvekili varmış. O, milletvekilleriyle görüşsün; DYP'yi ANAP haline getirelim, ondan sonra da MHP'nin yerine iktidara biz olalım istiyorlardı, amaçları oydu" diyerek aktardı.

Peker'i 1998 yılında gazeteci kimliğiyle cezaevinde ziyaret ettiğini ve ilerleyen zamanda görüşmelerinin sürdüğünü belirten Bayraktaroğlu, görüşmenin kendisinin evinde yapılmasını da Peker'in istediğini söyledi. "Ben bunun için ifade de verdim" diyen Bayraktaroğlu, görüşmenin bir sır olmadığını ve herkes tarafından bilindiğini ancak neden şimdi tekrar gündeme geldiğini anlayamadığını söyledi. Bayraktaroğlu, Özer Çiller-Sedat Peker görüşmesinin yalnızca ilk 5 dakikasında orada olduğunu, daha sonrasında ne konuşulduğunu bilmediğini kaydetti.

"SOYLU, DYP'DE HİÇ İSTEMEDİĞİM BİR ADAMDI"

Süleyman Soylu'ya dair o dönem eleştirileri de olduğunu söyleyen Bayraktaroğlu, "Soylu, DYP'de hiç istemediğim bir adamdı. Defalarca söyledim ve yazdım; 'Bu çocuk Türkiye'nin başına bela olur' diyen adamım. İstanbul İl Başkanı olmadan önce sordular, 'Yapmayın' dedim. Bunu da yeni söylemiyorum, tüm arşivlerde vardır" dedi.