Melikşah isminin anlamı nedir?

Melikşah ismi Melik ve şah kelimelerinin birleşmesinden meydana gelmiştir. Her iki kelimede padişah, hükümdar anlamına gelir. Sultan Sencer'in babası olan Büyük Selçuklu sultanının adıdır.

Kökeni: Farsça'dan gelmektedir.

Melikşah İsim Analizi:

Ticarete yatkın, üzüntü ve sevinci bir arada yaşayan, sanata yatkın, kırılgan, başarılı, unvan sahibi olabilme potansiyeli olan, çok üretken, güçlü bir yapısı olan, algılaması yüksek, mantıklı, hayattan sert dersler alan bir kişilik enerjisi verir.

Melikşah isminin konulması caiz midir?

Melikşah isminin kullanılması islami açıdan caizdir ve kullanılmasında bir sakınca yoktur.

Melikşah ismi Kur'an-ı Kerim'de geçer mi?

Melikşah ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmektedir.

Melikşah isminin analizi

Melikşah ismine ait harf analizi
M Girişken kişiliğiniz sayesinde yeni arkadaş ortamlarında bile hiç zorlanmadan sohbet edebiliyorsunuz. Bununla birlikte geniş kapasiteniz ile de kariyer konusunda en üst seviyelere bile kolay bir şekilde çıkabilirsiniz.
E İyi ve güvenilir bir arkadaş olduğunuzdan kimse sizinle arkadaşlık yapma konusunda çekinmez. Sürekli olarak çevrenize destek olabilecek kişilikte olduğunuzdan herkesin yardımına koşma konusunda üstünüze yoktur.
L Güçlü ve iktidara düşkün kişiliktesiniz. Ayrıca gücünüz ve hırsınız sayesinde de sürekli olarak her işte başarılara imza atıp kazanıyorsunuz. Lider kişiliğiniz hemen her toplumda fark edilebilecek düzeyde.
İ Planlı ve programlı kişiliğiniz sayesinde kariyerinizde her zaman iyi yerlere geliyorsunuz. Bunun yanında yardımsever tavırlarınız sayesinde herkes tarafından beğenildiği gibi yeni ortamlara da çabuk uyum sağlıyorsunuz.
K Barışseversiniz. Yani asla arkadaşlarınıza ve ailenize karşı kavgacı bir tavrınız olmadığı gibi, onlara sesinizi yükseltmeyecek kadar sakin ve ılımlı bir kişiliğe sahipsiniz. Bu tavrınız herkes tarafından hayranlıkla karşılanmaktadır.
Ş Kültürlü olmanız ve sosyal ortamlarda nasıl davranacağınızı bilmeniz sayesinde herkes sizinle konuşmaktan haz alıyor. Görgülü ve sıcakkanlı olmanız ile de çevrenizdeki herkesi kolay bir şekilde etkileyebiliyorsunuz.
A Sakin bir kişiliğe sahip olmanız nedeni ile çözüm üretme yeterliliği çok yüksek birisiniz. Bu durum da sizin çevrenizdeki güvenilirliğinizi artırıyor. Kararlarınıza hep saygı duyuluyor.
H Anlayışlı ve sakin kişiliğiniz ile olaylar karşısında çabuk parlamadan ne yapmanız gerektiğini sonuna kadar düşünüyorsunuz. İnsanları kırmak ve üzmek asla size göre bir davranış değildir.

Melikşah isminin Arapça yazılışı

شاه

Melikşah isminin Çince yazılışı

沙阿

Melikşah isminin Japonca yazılışı

シャー

Melikşah isminin Rusça yazılışı

шах

Melikşah isminin harf sayısı ve istatistikleri

Melikşah isminin içerdiği sesli harf sayısı: 3

Melikşah isminin içerdiği sessiz harf sayısı: 5

Melikşah isminin içerdiği toplam harf sayısı: 8