Urfa’da 2 Haziran 1994’te uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Kürt siyasetçi Muhsin Melik ve arkadaşı Mehmet Ayyıldız, ölümlerinin yıldönümünde mezarları başında anıldı. Harran Kapı Mezarlığı'nda yapılan anmaya Melik'in eşi Senay Melik, yakınları, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Nusrettin Maçin, HDP il ve ilçe yönetimi, İnsan Hakları Derneği (İHD) Urfa Şube Eşbaşkanı Mustafa Vefa, Urfa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Abdullah Melik, Barış Anneleri inisiyatifi üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı. 

'SEMBOLDÜ'

Senay Melik, Kürt siyasetçi Melik'in bölgede sembol olduğunu belirtti. Kürt siyasetçi Melik'in bütün insanlar ile sıcak ilişkileri olduğunu belirten eşi Melik, "Demokrasi ve insan hakları mücadelesine bağlılığı insanlara güven veriyordu. Bu aydınlığa düşman güçler için ürkütücüydü ve sonrasında hedeflerine koydular. 27 yıldır adalet mücadelesi veriyoruz. Yüzleşme olmadan bu acı bu dram ve hüzün bitmez. Failleri yakalanıp yargılanmadıkça haykırışlarımız sürecektir" diye konuştu.

'VAZGEÇMEYECEĞİZ’

HDP Milletvekili Nusrettin Maçin, "Bu gün bir kez daha çetelerin yüzü açığa çıktı ki, çetelerin özgürlük mücadelesi verenleri katlettiler. Melik, Urfa'da demokrasi yolunda semboldü. Bu yüzden çeteler bu devrimci duruşuna tahammül edemedi. Ama bu çetelerin bilmediği bir şey var; Kürdistan devrimcilerinde bir tanesi gitse arkasında binler yerini alır. Buradan bir kez daha söylüyoruz, onurlu bir barış ve Kürdistan özgür olmadan bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

HDP İl Eşbaşkanı Ziya Çalışkan, "Demokrasi mücadelesi yürüten Muhsin Melik il birlikte karanlık güçler tarafından katledildi. Emekçi duruşuyla saygıyla anıyoruz" dedi. 

Anma, Melik ve Ayyıldız'ın mezarlarına bırakılan karanfiller ile son buldu.(Urfa/MA)