Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi Nisan ayı Olağan Toplantı Döneminin 1’inci Birleşim Toplantısı gerçekleşti. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in başkanlığında  Büyükşehir Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen meclis toplantısına ilçe belediye başkanları ve büyükşehir belediye meclis üyeleri katıldı.

AKP’Lİ YILMAZ’A TEPKİ: MERSİN’İN GELECEĞİ İÇİN UĞRAŞ

Açılış ve yoklama ile başlayan meclis toplantısında  “Gündem dışı konuşmalar” bölümünde Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Hasan Özalp Önal söz aldı.

 Önal, AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın, “Güvenlik soruşturması” tasarısı görüşmelerinde kullandığı “Bağırta bağırta Akdeniz Belediyesi’ni aldık, kanırta kanırta da büyükşehri alacağız” sözünü hatırlatarak, bunun yereli geren bir anlayış olduğunu söyledi. Bu sözlerin büyükşehir belediyesine oy veren bütün halkı üzdüğünü ve yaraladığını kaydeden Önal,  “Vekilin Mersin için mücadele etmesinin daha önemli olduğunu düşünüyorum.   Sayın vekilimiz ‘bağırta bağırta’, ‘kanırta kanırta’ daha da kötü bir üslup iyi ki kullanmamış ‘anırta anırta’ bu işlerle uğraşacağına Mersin’in geleceği için uğraşsa çok daha iyi olur” dedi.

Ardından söz alan Halkların Demokratik Partili (HDP) meclis üyeleri grup Eşsözcüsü Bedriye Kuş, halkın seçtiği bir vekilin bu sözleri kullanmasının kendilerini yaraladığını söyledi. AKP’li Yılmaz’ın Akdeniz Belediyesi’nin hizmetlerini övünerek anlattığını ifade eden Kuş, “Üzülerek birkaç tane Akdeniz Belediyesi hizmetinden bahsedeyim. Akdeniz Belediyesi’ne kayyum gelir gelmez ilk icraat olarak kadın kazanımı olan Akdeniz İŞTAR Kadın Merkezi’ni kapattı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde gerçekleşen etkinliğe katılan 3 belediye çalışanı kadın arkadaşımızı işten çıkardı” ifadelerini kullandı.

HDP’Lİ MECLİS ÜYESİNİN KONUŞMASI SABOTE EDİLDİ

HDP’li Kuş’un konuşması sırasında AKP’li Akdeniz Belediyesi Başkanı M. Muhammed Gültak sürekli olarak “Bu konu Akdeniz Belediye meclisi konusudur” diyerek müdahale etti. Gültak’ın HDP’li Kuş’un konuşmasına müdahale etmesine karşı çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Meclis üyelerini konuşturmama anlayışınız nereden geliyor? Bırakın konuşsun” diyerek tepki gösterdi.(Mersin/MA)