AKP ve MHP tarafından hazırlanan ve infaz düzenlemesi başta olmak üzere 11 kanunda değişiklik öngören, 70 maddelik “Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin Genel Kurul görüşmeleri bugün başlıyor.

Genel Kurul’u yöneten Meclis Başkanvekili Levent Gök, koronavirüs (Kovid-19) önlemleri alınacağını açıkladı. Meclis çalışmalarının artık sosyal mesafeyi koruyarak ve maske takarak devam edeceğini belirten Gök, “Milletvekillerimiz Genel Kurul’a maske takmadan gelmemeleri uyarısında bulundu. Masa ve kapı girişlerinde maskeler ve dezenfekte ürünleri mevcut” dedi.

Genel Kurul’da yapılacak gündem dışı konuşmalarla önergelerin görüşülmesi sonrası, yasa teklifinin tümü üzerine konuşmalar başlayacak. Meclis’te grubu bulunan parti temsilcileri, teklifin tümü üzerine kürsüde 20 dakika konuşacak. Teklifin tümü üzerine yapılan görüşmeler sonrası, birinci bölümü üzerine görüşmeler başlayacak. Teklifin maddeleri üzerinde görüşmelere bugün geçilmeyeceği öngörülüyor.