Diyarbakır'da 27 Şubat'ta Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) yönelik operasyonda gözaltına alınan Eşbaşkanlar Şeyhmus Karadağ ve Yüksel Almas, üye ve yöneticileri Zeki Dağ ve Ayşe Çelikbilek ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Yöneticisi Hatice Güneş, DBP Bağlar İlçe Yöneticisi Tahir Gül, HDP Kayapınar İlçe Eşbaşkanı Hanım Altındağ, HDP Sur İlçe Örgütü eski Yöneticisi Murat Üzgün, HDP Diyarbakır İl eski Yöneticisi Hafiz Işık, Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan MEYA-DER Yöneticisi Muzaffer Ulaş, adliyeye getirildi. Dün 24 saat ek gözaltı kararı veren hakimlik, gözaltı süresini bu kez 4 gün uzattı. 

27 Şubat’ta gözaltına alınanlar arasında bulunan MEBYA-DER yöneticisi 79 yaşındaki Meryem Soylu ve 71 yaşındaki Hatun Aslan, çıkarıldıkları mahkemece “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklandı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bağlar İlçe yöneticisi Fetullah Işık ise adli tedbir kontrolüyle serbest bırakıldı.

Aynı soruşturma kapsamında bugün yapılan ikinci operasyonda ise MEBYA-DER üye ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı. (Diyarbakır/MA)