Halkların Demokratik Partisi (HDP), Mazıdağı Belediye Eşbaşkanı Nalan Özaydın hakkında “kesin ihraç” kararı verdi.Özaydın, Mazıdağı Belediye Eşbaşkanlığı döneminde usulsüz işlemler yaptığı gerekçesiyle HDP Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu’nun talebi ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) onayı ile Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti. HDP Merkez Disiplin Kurulu tarafından yapılan inceleme sonucunda “kesin ihraç” kararı verildi.

Disiplin Kurulu tarafından verilen karar da şöyle denildi: “Yerel Yönetimler Komisyonunun yaptığı incelemeler ve raporlar, sunulan deliller, dinlenen tanıklar değerlendirildiğinde iddiaların doğruluğunun delillerle desteklendiği, Nalan Özaydın’ın HDP'nin yerel yönetimler politikasına zarar verdiği, HDP program ve tüzüğü doğrultusunda çalışma yürütmediği ve fiillerinin disiplin suçu oluşturduğu kanaatine varılmıştır. Nalan Özaydın’a HDP Disiplin Kurulları Yönetmeliği'nin 8/1-a maddesi gereğince kesin çıkarma cezası verilmesine karar verilmiştir.”

NE OLMUŞTU

HDP 21 Temmuz’da, Mazıdağ Belediye Eşbaşkanı Nalan Özaydın hakkında, belediye iş ve işlemlerinde HDP’nin ilkelerine aykırı tutum göstermesi ve kurularına ulaşan bilgi ve belgelerin değerlendirilmesi sonucunda bazı iş ve işlemlerde usulsüzlüklere bulaştığı ve somut bir şekilde tespit edildiğini belirtmişti. Özaydın’ınla ilgili durumdan kaynaklı disiplin soruşturması başlatılmış, “kesin ihraç” talebiyle HDP Merkez  Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti.