Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’nde siyasi ve adli tutuklular arasında koronavirüs (Kovid-19) salgınının hızla yayıldığı bildirildi. Avukatları ile görüşen tutuklular, adli ve siyasi tutuklular arasında yaklaşık 100 kişinin koronavirüse yakalandığını dile getirirken, 4 adet karantina koğuşu oluşturulduğunu, şu an için rutin kontrollerin yapıldığını aktardı. Karantina koğuşunda mutfakta çalışan tutuklular olduğunu ve salgının oradan yayılma ihtimali bulunduğunu kaydeden tutuklular, siyasi tutukluların koğuşuna ise, gardiyanlardan bulaştırdığını düşündüklerini belirtti. Siyasi koğuşlarda geçtiğimiz günlerde yaklaşık 10 gardiyan tarafından arama yapıldığını ve tutukluların ince aramaya da tabi tutulduğunu ifade eden tutuklular, virüsün bu arama sırasında kendilerine bulaştığını düşündüklerini belirtti. 

Tutuklular, salgına yakalanan tutuklulardan 5’inin siyasi koğuşlarda olduğunu, cezaevi yönetiminin koğuşlarda bulunan herkese test yapmak yerine her koğuştan bir kişiye test yaparak, koğuşlardaki hastaları belirlemeye çalıştığını kaydetti. 

Tutuklular, vakaların artması ile birlikte gardiyanların koruyucu elbise kullanmaya başladıklarını ifade etti. Konuya dair cezaevi operatörü ise, bilginin yanlış olduğunu söylemekle yetindi. (Mardin/MA)