Yüz yüze eğitimin 1 Mart 2021’de başlamasıyla birlikte vaka sayılarında ciddi artış yaşanıyor. Türkiye genelinde 15 Şubat- 4 Nisan’a kadar toplam pozitif ve temaslı öğretmen sayısı 2 bin 558, öğrenci sayısı 3 bin 379 oldu. Hizmetli-memur personel sayısı 246 olurken, 16 eğitim emekçisi de yaşamını yitirdi. Vakaların hızla artış gösterdiği kentlerden biri olan Manisa’da, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Şubesi’nin verilerine göre; kentte Mart ayında 200’den fazla öğretmen ve en az 700 öğrencinin Kovid-19 testi pozitif çıktı, 6 okul da karantinaya alındı. 

TEDBİRSİZLİK 

Kentte artan vaka sayıları ve ortaya çıkan tabloyu değerlendiren Eğitim Sen Manisa Şubesi Başkanı İsmail Şener, tabloya her gün onlarca vakanın eklendiğine dikkat çekti. “Böyle bir vahametin içindeyiz” diyerek duruma tepki gösteren Şener, vaka sayılarındaki artış nedenini iktidarın aldığı yetersiz önlemlerden kaynaklandığını dile getirdi. Alınan önlemlerin kandırmaca önlemler olduğunu ifade eden Şener, iktidara “Pandemiyle mücadeleyi ‘mış gibi’ yapmaktan vazgeçin” diye seslendi. 

Alınan yetersiz önlemlerle pandeminin yönetilemeyeceğini belirten Şener, “İktidar, alınan önlemleri ‘komedi’ olmaktan çıkarmalıdır. Sorumsuz sorumluların artık şeffaf davranması gerekiyor. Önlemlerin alınmasında daha ciddi olunmalı” ifadelerini kullandı. 

‘BÖYLE DEVAM ETMEZ’

Vaka sayılarındaki artışa ve alınan yetersiz önlemlere dikkat çekerek, “Bu durum böyle devam etmez” diyen Şener, “Böyle devam ederse, eğitim emekçileri olarak boykot ederiz. Çünkü öğrencilerimizin, velililerinin ve bizlerin yaşamları söz konusu” diye konuştu. 

Şener, koranavirüse karşı alınması gereken önlemlerle ilgili taleplerini şöyle sıraladı: 

 “* Eğitim emekçilerinin iki doz aşılanma süreci hızla tamamlanmalıdır. 

* Sağlıklı ve güvenli bir eğitim için ihtiyaç duyulan kadro atamaları yapılmalı.

* Seyreltilmiş sınıf uygulamasını ortadan kaldıracak düzenlemeler yapılmalı.

* Kalabalık okullarda, öğretmenler odası sayısı artırılmalı. 

* Okullarda uygulanması gereken tedbirleri düzenli olarak denetleyecek ve eksikliklerin giderilmesi için çalışma yürütecek görevlendirmeler yapılmalı. 

* Alınan önlemlerin kapsamı genişledikçe okullarımız kademeli olarak açılmalı, yaşamın tüm alanları kademeli bir şekilde normalleşme kapsamına alınmalıdır.”

Mezopotamya Ajansı  / Naci Kaya