Antalya’nın Manavgat ilçesini alevler sardı. İlçenin dört ayrı noktasında başlayan kısa sürede büyüyerek ilçe merkezine kadar ulaştı. İlk yangın haberi kırsal Yeniköy Mahallesi'nden geldi. Ormanlık alanda saat 12.00 sıralarında başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla büyüdü. 

Bölgedeki zeytinlik, defne ve badem bahçelerinin kül olduğu yangın yerleşim alanlarına kadar ulaştı. Ortaya çıkan tehlike nedeniyle Yeniköy, Evrenseki ve Kalemler mahalleleri boşaltıldı.

Bölgeyi tamamen duman kaplarken, yangın söndürme uçağı ve helikopterin yanı sıra Orman İşletme Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri tarafından alevlere müdahale ediliyor.

Ekipler Yeniköydeki yangına müdahale ederken, ikinci bir yangın haberi kent merkezinden geldi. Side kavşağı yakınlarında ormanlık alanda başlayan yangın Antalya-Alanya karayolu refüjündeki palmiye alanlarına da sıçradı. 

Bölgede iki petrol istasyonunun bulunması büyük korkuya neden oldu. Ekipler, petrol istasyonlarına kadar ilerleyen yangını söndürmek için büyük bir çaba içerisinde. Karadan ve havadan devam eden yangın söndürme çalışmaları kuvvetli rüzgar nedeniyle güçlükle ilerliyor.

Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, yangına dair yaptığı açıklamada "Yangın nedeniyle Evrenseki, Kalemler ve Yeniköy mahallelerindeki evler önemli ölçüde boşaltıldı. Havadan müdahale devam ediyor. Görülmemiş bir şey. Çok üzücü. Bazı mahsur kalanlar olduğuna dair bilgiler geliyor. Ama ne olarak hastanelere intikal etmiş bir şey yok" dedi.

HASTANE TAHLİYE EDİLİYOR

Yangının ilçe merkezini tehdit etmeye başlamasından ötürü Manavgat Devlet Hastanesi'ndeki hastalar da tahliye ediliyor.

Yangına ilişkin AFAD'dan da açıklama geldi. Söndürme çalışmalarının 2 uçak, 8 helikopter, 50 arazöz ve 2 dozer ile yürütüldüğü belirtilen açıklamada,Yeniköy ve yakınındaki yerleşim yerlerinden, ormana yakın bölgelerdeki evlerin Jandarma tarafından tahliye edildiği kaydedildi.