SOL Parti Samsun İl Başkanı Coşkun Konca hakkında, partinin Genel Merkez faaliyeti olan “SOL’da Mahir Var” ve “SOL’da Deniz Var” yazılı görselleri, Mahir Çayan ve Deniz Gezmiş’in doğum günlerinde SOL Parti Samsun İl Başkanlığı’nın sosyal medya hesaplarından paylaşması nedeniyle soruşturma başlatıldı. Konca’ya, “terör örgütü propagandası yapmak” suçlaması yöneltildi.

SOL Parti, geçen aylarda “SOL’da Yürek Var” başlıklı merkezi faaliyeti kapsamında Türkiye devrimci hareketinin önder isimlerinden Mahir Çayan ile Deniz Gezmiş’in görselinin yer aldığı #SOLdaMahirVar ve #SOLdaDenizVar etiketli sosyal medya kampanyaları yürüttü. SOL Parti Samsun İl Başkanlığı da kendi sosyal medya hesaplarından görselleri paylaştı.

Parti’nin Samsun İl Başkanı Coşkun Konca, söz konusu görsellerin paylaşımı nedeniyle önceki gün ifadeye çağrıldı. “Terör örgütü propagandası yapmak” suçlaması yöneltilen Konca’ya legal ya da illegal yollardan daha önce yurt dışına çıkıp çıkmadığı, hakkında daha önce asker ya da polis tarafından işlem yapılıp yapılmadığı, herhangi bir dernek, sendika ya da partiye üyeliği olup olmadığı gibi sorular yöneltildi.

Konca’ya yöneltilen suçlamanın nedeni olarak Mahir Çayan ve Deniz Gezmiş’in doğum günlerinin kutlandığı, Mahir Çayan ve 9 arkadaşının Kızıldere’de katledilmesinin yıl dönümünün anıldığı sosyal medya paylaşımları gösterildi.

SOL Parti Genel Merkezi, paylaşımlarla ilgili açılan soruşturmaya ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Evet, SOL’da Mahir Var, SOL’da Deniz Var. SOL’da bağımsızlık, devrim ve sosyalizm fikri var. SOL Parti, bu mücadelenin partisidir, Deniz’lerin, Mahir’lerin, İbrahim’lerin mücadelesinin partisidir. Onların suç saydıkları, bizim için onurdur, gururdur. Mücadeleye devam.”

SOL Parti’nin Türkiye genelinde astığı ‘İstanbul Sözleşmesi Bizimdir’ pankartları da geçen hafta soruşturma konusu edilmiş, partinin farklı illerdeki birçok yöneticisi gözaltına alınmış veya ifadeye çağrılmıştı. Pankarta ilişkin soruşturmalarda “Halkın kin ve düşmanlığa tahrik” suçlaması yöneltilmişti.