Alanya'da uyuşturucu ticareti ile ilgili bir davada "Mafya liderleri ile dans eden siyasilere soruşturma bile açılmıyor" karşıoyu yazdığı için önce Siirt’e sürülen Alanya Hâkimi Ali Dursun Turan açığa alındı.

Alanya’da "uyuşturucu ticareti" iddiasıyla açılan bir davada ara duruşmada yazdığı karşıoy nedeniyle Hâkim Ali Dursun Turan, Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun adli yargı yaz kararnamesi ile Siirt'e atandı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, hâkim Turan'ın bu kez de açığa alındığını duyurdu. 

Başarır, sosyal medya hesabından, "Mafya liderleri ile dans eden siyasilere soruşturma bile açılmıyor' diyen Alanya Hâkimi Ali Dursun Turan, Siirt’e atandıktan sonra şimdi de açığa alındı! Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret edenlere soruşturma açılmazken, yargı mensupları açığa alınıyor! İşte ileri demokrasi!" ifadelerini kullandı.

KARŞI OY NOTUNDA BUNLARI YAZDI

Başarır, Hâkim Turan'ın, mahkeme kararında yazdığı karşıoy metnini de paylaştı. Turan'ın, "Her ne kadar sanık uyuşturucu madde ticareti suçundan yargılansa da mafya liderleri ile dans eden bir takım siyasilerin yakınlarının adı uyuşturucu iddialarına karışırken ve haklarında soruşturma dahi açılmazken daha az suç işleyen sanıklara daha ağır cezalar verilmesi adalet anlayışımla bağdaşmadığından sayın çoğunluğun görüşüne katılmıyorum" dediği görüldü.