Diyarbakır'ın Lice ilçesinde biri İlçe Jandarma Karakol Komutanı, 3’ü de uzman çavuş olmak üzere F.Ö., K.T., O.T. ve H.K., 2 Aralık’ta Sur ilçesine bağlı Mermer Jandarma Karakolu arama noktasında, 8 kilogram uyuşturucuyla yakalanmasının ardından verdikleri ifade doğrultusunda Lice’de 30 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. 

3 Aralık’ta yapılan ev ve iş yerleri baskınlarında Dernek (Tilê) Mahalle Muhtarı Nazmi Kartop ve Yolçatı Mahalle Muhtarı Fatih İzgi’nin de aralarında olduğu 24 kişi gözaltına alınırken, Yolçatı (Sîsê) Mahallesi eski Muhtarı Necat İzgi ve Tepe (Gir) Mahalle Muhtarı Adnan Yıltaş hala aranıyor. 

Gözaltına alınan muhtarlardan Yolçatı Mahalle Muhtarı Fatih İzgi ve Dernek (Tilê) Mahalle Muhtarı Nazmi Kartop ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 

Hakkında gözaltı kararı çıkarılan muhtarlar ve gözaltına alınan muhtarların yerine İçişleri Bakanlığı kararıyla kayyum atandı. 

KAYYUM ATANDI

Tepe (Gir) Mahalle Muhtarı Adnan Yıltaş’ın yerine Lice Tapu Müdürü Cebrail Kılıç,  Yolçatı (Sîsê) Mahalle Muhtarı Fatih İzgi’nin yerine Lice Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hüseyin Bilal ve Dernek (Tilê) Mahallesi Muhtarı Nazmi Kartop yerine ise Lice ilçe Tarım Müdürü Nevzat Yıldız kayyum olarak atandı. (Diyarbakır/MA)