Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Çağdaş (Cinezur), Dibek (Derxust), Arıklı (Hiseynik) ve Bağlan (Mişref) mahalleleri kırsalında 9 Ocak’ta başlatılan askeri operasyon sürüyor. Operasyonun ilk gününde PKK’liler ile çıkan çatışmada 1 asker hayatını kaybetmiş, 3 asker de yaralanmıştı.

Yaşanan bu olaydan sonraki günlerde operasyon bölgesinde yer alan kimi kırsal mahallelerdeki evlere yapılan baskınlarda gözaltına 8 kişi “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı.

Operasyonlarını sürdüren askeri birliklerce bugün sabah saatlerinde de ilçe merkezi ile birlikte Dibek (Derxust), Budak (Xezmaz) ve Yolçatı (Sise) Mahallesi’ndeki birçok eve baskınlarda bulundu. Kırsal mahallelerin etrafı zırhlı araçlar ile kuşatıldıktan sonra baskın yapılan evlerde yapılan aramalar esnasında eşyaların dağıtıldı. Yapılan bu baskılarda ez az 35 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Hangi gerekçe ile gözaltına alındıkları henüz bilinmeyen kişiler zırhlı ve sivil araçlarla Lice İlçe Jandarma Karakolu’na götürüldüğü bilgisine ulaşıldı.