Diyarbakır'ın Lice ilçesinin Çağdaş (Cinezur), Dibek (Derxust), Arıklı (Hiseynik) ve Bağlan (Mişirf) mahalleleri arasındaki kırsal bölgede 9 Ocak’ta askerlerin başlattığı ve çıkan çatışmada 1 askerin yaşamını yitirdiği operasyon sonrası gözaltına alınan yurttaşlar arasında bulunan ve “Örgüt üyesi” iddiasıyla tutuklanan Mehmet Şah Bozkuş’un, Bağlan’daki evi dün gece iki kez otomatik silahlarla tarandı. 

'PLANLI BİR SALDIRI'

Saldırıya ilişkin MA’ya bilgi veren Bozkuş’un kızı Leyla Bozkuş, dün gece saatlerinde elektrik kesintisinin ardından iki defa evlerine silahlı saldırı yapıldığını kaydetti. Evde 2’si çocuk 6 kişinin yara almadan kurtulduğunu ifade eden Bozkuş, “Köyün trafo kolunun indirilmesinin hemen ardından 2 kişi evimize silahlarla saldırı düzenledi. 3 kişinin planlı bir şekilde yaptığı bir olay” dedi. 

‘KARAKOLDAN GELEN OLMADI’

Hiç kimseyle husumetli olmadıklarını dile getiren Bozkuş, dün geceden itibaren köylerine hiçbir devlet yetkilisinin gelmediğine dikkati çekti. Boş kovanların halen yerde olduğunu vurgulayan Bozkuş, “Bir sürü kovan parçası halen yerde. Dün gece aradığımız Hezan Jandarma Karakolu’ndan yarın geleceklerini söylediler ama hala gelen yok. Geleceklerini de zannetmiyorum. Bize karşı önyargıları var” diye konuştu.

Babasının “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklandığını, kendilerinin de bu suçlamaya tabi tutulduklarını ifade eden Bozkuş, olayın aydınlatılması için duyarlılık çağrısı yaptı. (Diyarbakır/MA)