Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Çağdaş (Cinezur), Dibek (Derxust), Arıklı (Hiseynik) ve Bağlan (Mişref) mahalleleri kırsalında 9 Ocak’ta başlatılan askeri operasyonda çıkan çatışmada 1 asker yaşamını yitirmiş, 3 asker de yaralanmıştı.

8 KİŞİ TUTUKLANDI

Yaşanan çatışma sonrası kırsal mahallelerin giriş ve çıkışları askerler tarafından kapatılırken, mahallelerdeki bazı evlere değişik tarihlerde yapılan baskınlarda köylüler gözaltına alındı. 9 Ocak’tan bu yana yapılan baskınlarda Bağlan Mahallesi’nde oturan Mehmet Şah Bozkuş, “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklanırken, Dibek Mahallesi’nde yaşayan Sıddık Özkan (63), Ferzende Özkan, Ömer Yıldırım ve 2’si Hazro ilçesinde, isimleri öğrenilemeyen 4 kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi. Gizli tanık beyanlarıyla gözaltına alınan 7 kişinin geçen Cuma günü mahkemeye çıkarıldığı ve “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandıkları belirtildi. 

OPERASYON SÜRÜYOR

Yerel kaynaklar, çatışmaların yaşandığı mahallelerin kırsal bölgelerine yönelik başlatılan askeri operasyonun ettiğini, askeri birliklerin bölgede daha çok sivil araçlarla gezdiğini bildirdi.

ASKERİ SEVKİYAT 

Edinilen bilgilere göre, operasyon kapsamında dün akşam saatlerinde ilçeye bağlı Kayacık (Hezan) Mahallesi kırsalına da askerler sevk edilirken, bölgedeki Yalaza (Kerwes) köyünde de askeri hareketliliğin olduğu belirtildi. (Diyarbakır/MA)