Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, tutuklu bulunan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven'e verilen hapis cezasını il binaları önünde protesto etti. Açıklamada sık sık, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Leyla Güven onurumuzdur”,  “Siyasi tutsaklara özgürlük” sloganları atıldı. HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut, baskıların kendilerini yıldıramayacağını ve kadınlar olarak her zaman mücadele edeceklerini vurguladı. Bulut, kadınların ne alanlardan ne de sokaklardan çekilmeyeceğini belirterek, “Her fırsatta net bir şekilde gösterdik. İstediğiniz kadar üstümüze gelin istediğiniz kadar yüklenin, buradaki kitleyi sindiremezsiniz” dedi.

GÜVEN KADINLARIN ONURU

Milyonlarca oy aldıklarını ifade eden Bulut, “HDP bu sistemi değiştirmek isteyen bir partidir. HDP birleşik bir güçtür. HDP içinde sadece belli başlı bazı partiler değil, halkaların ezilmiş olan, yok sayılmış olan tüm halklarıyla birleştik. Kadınlarla birleştik, Leyla Güven’de bu birleşik gücün simgesel bir onurudur, değerimizdir. Ona hep sahip çıkacağız. Leyla Güven’e, 22 yıl ceza verildi, sonrasında da 5 yıl daha ceza verildi.  Eminim ona da gülerek karşılık vermiştir. Sesini sözünü orada da yükseltmiştir.  Bizler de burada yükselmeye devam edeceğiz” diye belirtti.

‘DÜŞMAN HUKUKU’

HDP Milletvekili Zeynel Özen, HDP’nin halk olduğunu ve halkın burada olduğunu ifade ederek, hiçbir baskının HDP’yi yıldıramayacağını belirtti. Özen, “Leyla Güven’in hep arkasındayız. Onurlu bir mücadele verdi. Milletvekillerimiz ‘düşman hukuku’dan dolayı, rehin tutuluyorlar” dedi. (İstanbul/MA)