Ağrı’nın Bezirhane (Bezirgane) köyünde 15 Haziran 2018 tarihinde kaybolan ve 18 gün sonra cenazesine ulaşılan 4 yaşındaki Leyla Aydemir’in 13 Ekim'de görülen karar duruşmasında Leyla'nın katledilmesinden sorumlu tutulan sanık Yusuf Aydemir müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Leyla 'yı katleden Yusuf Aydemir’e Ağrı 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği hapis cezasını değerlendiren Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi, fail hakkında üzerine atılı suçlardan ayrı ayrı beraatına karar verirken, diğer sanıklar hakkında verilen beraat kararlarını da bozmuştu.

Saadet Öğretmen Çocuk istismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) üyeleri, Leyla'nın katledilmesine ilişkin davanın Ağrı’dan alınarak farklı bir yerde görülmesi için Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) başvuruda bulundu. 54 CİMER başvurusu da dosyada yer alırken, dava Ağrı 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülecek.

Leyla Aydemir'in avukatı Erdoğan Tunç, mahkeme gününün henüz belirlenmediğini ve duruşma tarihinin belirlenmesinden sonra yeniden görülecek duruşmada taleplerinin olduğunu kaydetti. Erdoğan, bu taleplerini duruşma günü mahkemede belirteceklerini ifade etti.

Jinnews Haber Ajansı