Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul, Antep Valiliği'nin yaptığı açıklamanın 'yalan ve iftira' olduğunu söyledi. Kuytul, devlete ve Diyanet'e küfür ettiklerini yönündeki iddialara, "Böyle küfür ettiysek Allah bizim belamızı versin. Etmediysek, Allah valiliğin belasını versin" şeklinde yanıt verdi.

Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul, Antep'te bir cami içerisindeki biber gazlı saldırıyı Artı TV'de Ezo Özer'in sunduğu Artı Haber'de değerlendirdi. Türkiye'de pandemi bahanesiyle Ramazan ayının sönük geçmesine ilişkin özel bir gayret olduğunu savunan Kuytul, siyasi parti kongrelerini ve caddelerdeki kalabalıkları örnek gösterdi. Gözaltına alınan 56 kişinin de serbest bırakıldığı bilgisini veren Kuytul, "Bütün muhalifleri pandemi bahanesiyle susturmak istiyorlar" dedi.

VALİLİK AÇIKLAMASINA YANIT: TAMAMEN YALAN VE İFTİRA

Kuytul, Antep Valiliği'nin konuya ilişkin açıklamasına yanıt vererek, "Valiliğin açıklaması tamamen yalan ve iftiralarla dolu" diye konuştu. Polisin postallarıyla girdiği görüntülerin mevcut olduğunu hatırlatan Kuytul, "Videolarda açıkça görülüyor postallarıyla camiye girdikleri. Onu bile inkar edecek kadar yalancı bir açıklama" dedi. 

Açıklamayı tek tek değerlendiren Kuytul, gözaltına alınanlar hakkında daha önce terör soruşturması açıldığına ilişkin bilgiyi, "Tamanen yalan söylüyorlar, varsa böyle bir soruşturma göstersinler. Valilik kendi vatandaşına iftira atıyor" diyerek yalandı. "Valilik, suç bastırma gayreti içerisindedir" diyen Kuytul, ortada büyük bir skandal ve suç olduğunu söyledi.

Açıklamada gözaltına alınan kişi sayısının 76 olarak verildiğini ancak bunun da yalan olduğu söyleyen Kuytul, "56 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin hepsi farklı camilerde; bir camide en fazla 10-15 kişi vardı. Sayıyı kasten çoğaltıyorlar ve bir provokasyon var gibi göstermeye çalışıyorlar" dedi. 

'VARSA BÖYLE BİR YASAK GÖSTERSİNLER'

Diyanet ve müftülüğün itikaf ibadetine ilişkin yasak kararı olduğu yönündeki açıklamanın da yalan olduğunu söyleyen Kuytul, "Bizse sunulmuş bir karar yok, Diyanet'in sitesinde de böyle bir yasak yok. Varsa böyle bir yasak göstersinler. Gösteremezler, çünkü yalan söylüyorlar" ifadelerini kullandı.

Kuytul, valilik açıklamasında 'devlete karşı sivil itaatsizlik başlattıkları' yönünde ifadelerin yer aldığını hatırlatarak, "Bu da tamamen yalan ve iftira. Sivil itaatsizlik camide mi olur? İnsan bu kadar mı iftira atar?" diye sordu. "Çok zor duruma düştüler ve büyük ihtimalle yukarıdan azar yediler" diyen Kuytul, "Yalan söylemek zorunda kalıyorlar ve medya kuruluşlarını da etkilemeye çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

"Devlete, Diyanet'e ve benzeri kurumlara ağza alınmayacak halis küfürler ettiğimiz söyleniyor. Böyle küfürler ettiysek Allah bizim belamızı versin. Etmediysek, Allah valiliğin belasını versin. Biz ne zaman devlete, Diyanet'e ya da başka bir kuruma küfür etmişiz?" diyen Kuytul, "Polisin ellerinde kameralar vardı, yayınlasınlar. Hangi arkadaşımız bu kurumlara küfür ettiyse buyursunlar hepsini yayınlasınlar" çağrısında bulundu.

Kuytul son olarak, itikaf ibadetlerine devam edeceklerini belirtti.