Heyva Sor a Kurdistanê İsviçre Temsilciliği yöneticilerinden Mehmet Doymaz, yakalandığı kanser nedeniyle tedavi gördüğü hastanede dün yaşamını yitirdi. Doymaz’ın cenazesi, toprağa verilmek üzere bugün Adıyaman’a getirildi. Adıyaman Havaalanı’ndan alınan cenaze, konvoy eşliğinde Doyamaz’ın doğduğu merkez Akçalı köyüne götürüldü. Köy mezarlığında yapılan cenaze merasimine Doymaz’ın aile bireyleri, Hakların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü ve HDP Parti Meclisi (PM) Üyesi Rıza Bilgiç’in yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. 

‘YAŞAMINI MÜCADELEYE ADADI’

Cenaze merasiminde konuşan HDP PM Üyesi Rıza Bilgiç, Doymaz’ın yaşamını Kürt özgürlük mücadelesine adadığını belirterek, “Hiçbir zaman kendisinin şahsi bir yaşamı olmadı. Yaşamının bütününü halkımıza adadı. Biz Mehmet arkadaşımızın anısına her daim sadık kalacağız. Bir insan yaşamını halkına adıyorsa, bu kutsal ve değerlidir. Mehmet yoldaşımızın anısına her koşulda bağlı kalacağız” diye konuştu.  

MEHMET DOYMAZ KİMDİR?

12 Eylül 1980 Askeri Darbesi sonrası PKK'ye katılan Doymaz, 5 yıl sonra PKK’nin öncü kadrolarından Sabri Ok ile birlikte tutuklandı. Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde (DGM) yargılanan Doymaz, idam cezasına çaptırıldı. 20 yıl boyunca farklı cezaevlerinde tutulan Doymaz, cezaevindeyken kansere yakalandı. 2005 yılında tahliye olan Doymaz, tedavi amaçlı İsviçre’ye gitti. Doymaz, İsviçre’de bir yandan tedavi gördü, bir yandan da Kürt kurumlarında aktif çalıştı. Uzun süredir Heyva Sor a Kurdistanê’nin İsviçre Temsilciliği'nde yöneticilik yapan Doymaz, DAİŞ’in Şengal ve Kobanê’ye yönelik başlattığı saldırılara karşı, Avrupa kamuoyunda duyarlılığın arttırılması için bir çok çalışma yürüttü.