Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek ve Azadî Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Pirani, Kürt partilerinin yarın “Ulusal birlik” gündemiyle gerçekleştirilecekleri toplantının ayrıntılarına ilişkin konuştu. 

‘KARARLIYIZ’

Kürt partileri üzerinde birliğin sağlanmasına yönelik halk etkisinin bulunduğunu ifade eden KKP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, bir an önce adım atılması gerektiğinin altını çizdi. Yarın gerçekleştirilecek toplantının ayrıntılarına ilişkin bilgi veren Çiftyürek, şunları söyledi. “Bu ittifaka henüz bir isim koymadık, denemelerimiz oldu. Sadece bileşenler mi olacak? Yoksa halktan kişilerde mi ittifakta yer alacak? Bunların hepsi gündemimizde var. Toplantılarımız, tartışmalarımız ileriki günlerde devam edecek. Tüm partiler o kadar kararlı ki; bu hamurdan ekmek çıkartacağız. Tüm partilere çağrımızdır; ulusal birliği menfaatlerimize malzeme yapmayalım. İnanıyorum ki başaracağız.”

YOL HARİTASI ÇIKARILACAK

Azadî Hareketi Genel Sekreteri Metin Pirani ise yarın gerçekleştirilecek toplantıda Kürt ulusal birliğine dair yol haritasının çıkarılmasını gündeme getireceklerini belirterek, “Alelacele hazırlıklarımızı yapıp, hem halkımızın hem de ülkemizin beklentilerine cevap olmamız gerekiyor. Kürdistani ittifak içerisinde yer alan partilerin farklılıkları bir zenginliktir. Bizim tüm parti, örgüt ve hareketlerden beklentimiz ulusal birlik ve ulusal kongre için ideoloji ve menfaatlerinden feragat etmeleridir. Bizim, Kürt ve Kürdistan menfaatleri üzerinde durmamız gerekiyor. Bu şekilde olursa ancak başarabiliriz” dedi.