İstanbul Beylikdüzü’ne bağlı Güzelyurt mahallesinde Şükran A. büfe açmak için ev sahibi Hasan K. ile kira kontratı yaptı. Ardından Hasan ek olarak taahhütname imzalatmak istedi, ancak Şükran’ın bunu kabul etmemesi üzerine Hasan dükkana saldırarak Şükran’a ırkçı hakaretlerde bulundu.

'SEN ZATEN KÜRT DÜŞÜNÜYORSUN'

soL Haber Portalı’nın haberine göre Şükran, Hasan’ın kendisine saldırdığı sırada "Kürt düşünüyorsun, teröristsin zaten" diyerek hakaret ettiğini dile getirdi. Şükran “'Başında bir erkek yok, seni muhatap almıyorum. Bir erkeği muhatap alırım' gibi kadın düşmanı ve 'Sen zaten Kürt Kürt düşünüyorsun, sen teröristsin zaten' gibi ırkçı söylemlerde bulundu. Ardından dükkan sahibi bana ve arkadaşıma saldırdı” diye ifade etti.

'SANIK OLARAK İFADEMİZ ALINDI'

Ardından Hasan K. ve oğlu Hüseyin K.’in sandalyelerle camlara vurduğunu söyleyen Şükran,  yaşadıklarını şöyle anlattı: “Olay yerine polis geldikten sonra, ihbarı benim yapmış olmama rağmen ifadelerimiz sanık ifadesi olarak alındı. Sonrasında ben ve arkadaşım darp raporu almak için hastane ardından emniyete gittik. Savcıya gidip şikâyetçi olduktan sonra haklarında uzaklaştırma kararı aldırdık. Ertesi gün dükkana girmek istediğimizde tehditlerin gerçekleştirilmiş olduğunu gördük. Elektrik tesisatına, doğalgaz vanasına zarar verilmişti ve dükkanın kapıları kilitliydi. Bunun üzerine tutanak tuttuk ve pazartesi tekrar dükkana gelmek üzere oradan ayrıldık. Polise dükkana gittiğimiz günlerde, birileriyle birlikte açmanın daha güvenli olacağı telkininde bulundu.”

'KADEM'E ULAŞTIĞIMDA OLUMLU SONUÇ ALMADIM'

Bu süreçte çeşitli kadın örgütlerine ulaşmaya çalıştığını dile getiren Şükran, “KADEM'e ulaştığımda ise olumlu bir sonuç alamadım. Sosyal medya aracılığıyla Kadın Dayanışma Komiteleri’ne ulaştım. Ve süreci anlattım. Bu şahısla civardaki esnafların ve önceki kiracıların da sorun yaşadığını biliyorum. Mücadelemi sonuna kadar devam ettireceğim” diye söyledi.