Yunanistan’ın başkenti Atina’daki Syntagma Meydanı’nda bir kişinin ters kelepçelenip darbedilerek gözaltına alınmasını görüntülemek isterken gözaltına alınan Kürt gazeteciler Çağdaş Kaplan ve Berçem Mordeniz adliye işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. 

Yunanistan’ın başkenti Atina’daki Syntagma Meydanı’nda bir kişinin ters kelepçelenip darp edilerek gözaltına alınması anını kameraya çektikleri sırada darbedilerek gözaltına alınan Kürt gazeteciler Çağdaş Kaplan ve Berçem Mordeniz götürüldükleri Akropolis Karakolu’ndan işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye çıkarıldı. Adliye’de hakim karşısına çıkarılan Kaplan ve Mordeniz serbest bırakıldı. 

Çağdaş Kaplan, Gazete Karınca'ya gönderdiği mesajında, uluslararası basın örgütlerine seslenerek avukat talebinde bulunmuştu. Hem kendisinin hem de Berçem Mordeniz’in gözaltına alınırken ters kelepçelenip darbedildiklerini söyleyen Kaplan, “Polis şiddetine tanık olanların, karakola girmesine izin verilmedi. Yurttaşlar şahitlik etmek istedi ama izin verilmedi” demişti. Kaplan, darbedildikleri anların meydandaki kameralara yansıdığını da söylemişti.

"BERÇEM'İN İLAÇLARI, HATTA SU DAHİ VERİLMİYOR"

Kaplan Gazeteci Berçem Mordeniz’in astım hastası olduğunu belirterek “Berçem’in ilaçları, hatta su dahi verilmiyor. Akropolis Karakolu’nda salgına ilişkin hiçbir önlem yok. 30-40 kişi içeride. İşkence uygulaması devam ediyor. Virüse yakalanırsak sorumlusu Yunanistan polisidir. Yunanistan polisi, Akropolis Karakolu’nda şu an iki gazeteciye işkence yapıyor” diye belirtmişti. (İstanbul/MA)