AKP’li Cumhurbaşkanı Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Ekonomi Şûrası'nda konuştu. Faiz konusunda konuşan Erdoğan, “Yüksek faizin nelere mâl olduğu ortada. Yüksek faizle gerçek anlamda yatırım yapabilir miyiz? Mümkün değil. Öyleyse bizim bu noktada çok daha dikkatli lazım” dedi.

‘HEDEFLERİMİZE DOĞRU YÜRÜYECEĞİZ’

Hedeflerine doğru yürüyeceklerinin mesajını veren Erdoğan, “Özellikle nakit akışından teşviklere kadar çok sayıda destek paketini hayata geçirdik. Şimdi önümüzde yeni dönem var. Çok daha güçlü şekilde üretime, istihdama, yatırıma ve ihracata odaklanmamız gerekiyor. El birliğiyle bu sıkıntılı dönemi geride bırakıp büyük Türkiye hedefimize ulaşacağız. 81 vilayetin tamamında her bir bireye, haneye dokunan hizmetler gerçekleştirdik. Şeffaf ve öngörülebilir politikalarla ülkemizi kalkındırdık, güçlendirdik. Milli gelirimizi 236 milyar dolardan 950 milyar dolara, ihracatı 36 milyar dolardan 152 milyar dolara çıkardık. Kişi başına düşen geliri 12 bin 500 dolara çıkardık. Ülkemize gelen doğrudan yatırımlar 138 milyarı bulmuştu. Enflasyonu yüzde 4'lere kadar indirmiştik. 2023 hedeflerimize emin adımlarla ilerlerken, içerde ve dışarda büyük bir saldırı dalgasıyla karşılaştık” diye konuştu. 

HUKUK VE EKONOMİ REFORMU

Diyarbakır’da 2017 Newroz’unda katledilen Kemal Kurkut’un faili polise beraat kararı verilirken, Erdoğan bir kez daha hukuk ve ekonomide reform hazırlıklarına değinerek, şunları söyledi: “Hazırlık dönemini geride bırakıp, şahlanış dönemine giriyoruz. Üretim, istihdam ihracat ve büyümede ülkemizin olumlu yönde ayrıştığını göreceğiz. Üçüncü çeyreği güçlü bir büyüme ile kapatacağımız artık kesinleşmiş oldu. Sanayi ve ticaret sektöründeki adımlarla inşallah hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi yüzde 22,6 arttı.”

Hedeflerinin tek haneli enflasyon rakamlarına ulaşmak olduğunu kaydeden Erdoğan, “Çizgimizden sapmayarak büyüme ve istihdam anlayışıyla yolumuza devam edeceğiz. Aldığımız tedbirlerin açtığı sıkıntıların farkındayız. Elimizdeki imkanları sonuna kadar kullanarak, bu sıkıntıları azaltmanın gayreti içindeyiz. Sorumluluğumuzun ağır olduğunu biliyoruz. Milletimize olan güven, şevkimiz, azmimiz daha da büyük. Yaşadığımız sıkıntıları birlikte aşacağız” ifadelerini kullandı.