Sakarya'nın Hendek ilçesinde 16  Aralık 2018 tarihinde sokakta Kürtçe konuşurken önlerini kesip, “Kürt müsünüz?" diye sorması üzerine "evet" cevabını aldığı baba Kadir Sakçı'yı (43) öldüren, oğlu Burhan Sakçı'yı (16) yaralayan Hikmet Usta ile olay sonrası kaçmasına yardım eden Recep Eş’in yargılandığı davanın üçüncü duruşması Sakarya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 

“Kasten öldürme” suçundan yargılanan tutuklu sanık Hikmet Usta’nın hazır edildiği duruşmaya “suçluyu kayırma” suçundan yargılanan tutuksuz sanık Recep Eş katılmadı.  

Duruşmaya yine saldırıdan yaralı kurtulan Burhan Sakçı, ailesi ve avukatları hazır bulundu. 

TAHLİYESİNİ İSTEDİ 

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada söz verilen sanık Usta, önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirterek tahliyesini istedi. 

Olayda babasının öldürüldüğünü, kendisinin ise ağır yaralı kurtulduğunu söyleyen Burhan Sakçı ise, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti. Avukatları da beyanlarını daha önce yazılı olarak bulunduklarını belirterek, sanığın cezalandırılmasını istedi. 

SAVCI MÜEBBET HAPİS TALEP ETTİ

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, iddia makamının ara celsede sunduğu mütalaayı okudu. Sanık Hikmet Usta için “kasten adam öldürmek” suçundan müebbet hapis cezasının yanı sıra “öldürmeye teşebbüs” ve “ruhsatsız silah bulundurmak”tan ayrı ayrı hapis cezaları verilmesi talebinde bulunan savcı, tutuksuz sanık Recep Eş'in ise “suçluyu kayırmak” suçundan cezalandırılmasını talep etti.

DURUŞMA ERTELENDİ

Verilen aranın ardından sanıktan alınan giysi ve swap raporunun akıbetinin sorulmasını isteyen mahkeme heyeti, sanık Hikmet Usta'nın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 6 Aralık 2019 tarihine erteledi.