Erzurum'un merkez Palandöken ilçesinde bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Hacı Bahattin Evgi yatılı erkek Kur’an kursunda yaşları 10 ila 11 arasında değişen 7 çocuk cinsel istismara uğradı.

Olayı doğrulayan Erzurum Valisi Okay Memiş, kursta gönüllü murakıp (denetçi) olarak görev yapan zanlının kaçmak isterken Yozgat'ta yakalandığını ve güvenlik nedeniyle de Erzurum'a getirilmediğini belirtmişti. İstismarcı hocanın işlemleri Yozgat’ta sürüyor.

Geçen hafta perşembe günü kurstaki bir çocuğun annesine itirafıyla ortaya çıkan olayda, istismarcı hoca, 6 ay boyunca çocuklara hem şiddet uygulamış hem de istismar etmiş.

'SORUYORDUK, 'ARKADAŞLARLA OYNARKEN DÜŞTÜK' DİYORDU'

Gerçek Gündem'den Fırat Fıstık, istismara uğrayan iki çocuğun ailesiyle görüştü. K.K. isimli yurttaşın yeğeni istismara uğrayan çocuklar arasında.“Biz oğlumuzu kursa verdiğimizde iyiydi. Bir zaman sonra içine kapandığını fark ettik. Aslında biz de şüphelenmiştik. Genel olarak kursu istemiyordu biz de ona yorduk" diyen K.K., "Yatılı bir kurstu bu ve haftasonu eve geldiğinde vücudunda morluklar görüyorduk. Soruyorduk kendisine, ‘arkadaşlarla oynarken düştük’ diyordu. Bir ara burnu kırıldı, kolu iki kere çatladı. Meğerse bu hoca yapıyormuş hepsini. İstismarın yanında şiddet de varmış” diye konuştu.

'BUNLARI YAPARKEN BİR DE VİDEO ÇEKİYORMUŞ'

İstismar ve tacizlerin ağırlıklı olarak geceleri yaşandığı aktarılan haberde, F.Y., isimli anne de “Gece olunca kameraları çeviriyormuş. Sürekli halde sistematik olarak taciz ve istismar söz konusu. Çocuklar da seslerini çıkarmamışlar. Tehdit etmiş.” dedi.

K.K. ise bu ifadelere ek olarak “Benim en çok kızdığım diğer hocalar ve müdür. Nasıl kameraların sürekli ters çevrildiğini, kapatıldığını görmezler? Çocuklara filmler bile izletiyormuş. Bir de bunları yaparken videolar çekiyormuş” diye konuştu.

Ailelerin anlattıklarına göre istismarın yanında çocuklara hırsızlık dahi yaptırıyormuş. Daha önce, kurstaki başka bir hoca tarafından istismarcı hoca şikayet de edilmiş fakat üzerinde durulmamış.

Habere göre, bazı aileler ise yaşananları inkar etmiş.