Saadet Partisi'nin 60 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle düzenlediği 'Büyük Kudüs Mitingi' için katılımcılar Yenikapı'daki alanda toplandı. 

PARTİ LİDERLERİ FİLİSTİN İÇİN YENİKAPI'DA

Mitinge, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yanı sıra, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Hüda Par Genel Başkanı İshak Sağlam,  İYİ Parti’yi Genel Başkan Yardımcısı Av. Berna Sukas da katıldı.

ABDULLAH SEVİM: ATEİŞ OLSANIZ CÜRÜMNÜZ KADAR YER YAKARSINIZ

Mitingde açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim şunları söyledi:

"Mitingimizin, başta İslam dünyası, Gazzemiz ve Kudüsümüz, Filistinimiz başta olmak üzere bütün insanlığın içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulmasına vesile olsun İnşallah. Bugün burada büyük bir buluşma gerçekleştiriyoruz. Trump'ın çakma barış planını çöpe atıyoruz. Hesap yapanlara sesleniyorum. Kendinize gelin. Haddinizi bilin. Ateş olsanız cürmünüz kadar yer yakarsınız. Bu sözde plandan vazgeçmesseniz, sizin gibi hadsizlere haddinizi bildiririz. Biz yeryüzünde zulmün ortadan kalkmasını istiyoruz, yeni bir dünyanın kurulmasını istiyoruz. Bütün bunlar için Kudüsün bir mihenk taşı olduğun biliyoruz.
Bu miting bizlere ibret olsun. El ele verirsek ve bir olursak her güçlüğü yeneriz. Biz yüzıllarca bunu başardık. Yeterki isteyelim. Amblemlerin baskısından kurtulalım. İşte o zaman mutlaka başarırız."

İMAMOĞLU: GÜÇLÜ OLAN HER ZAMAN HAKLI DEĞİLDİR

​Mitingde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Sözümona İsrail ile Filistin arasında bir ‘barış’ planından bahsedildi. Fakat Filistin orada yoktu. Kendileri çalıp kendileri oynadılar. Kudüs’ün statüsü aynı zaman İslam dünyasının ortak mücadelesidir.

Güçlü olan her zaman haklı değildir. Ne Kudüs ne görülen bu statü bizim için kullanılabilir olmaz. 70 yılı aşkın süredir akan kanı durdurması beklenemez. Bu planın bölgeye ve dünyaya huzur getirmesi de beklenemez. İlk günden beri mazlum Filistin halkının yanında olduk, yanında olacağız. Bölgede kalıcı bir barış sağlanmasının da yanında olduk. Bu plana bu ülkede 'evet' diyecek hiçbir siyasi parti ve lider yoktur."

KARAMOLLAOĞLU: BU YÜZYILIN ANLAŞMASI DEĞİL, İHANETİDİR

Mitingde konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu şunları söyledi:

"Bugün Kudüs için buradayız. Mescid-i Aksa için buradayız. Gazze için, Batı Şeria için, Ramallah için buradayız. Başkenti Kudüs olan Özgür filistin için buradayız.

Bu meydandaki inançtan aldığım cesaretle söylüyorum; Ey zalimler, ey siyonistler, ey ırkçı emperyalistler.. Filistin ezelden ebede bir islam beldesidir ve sonsuza kadar öyle kalacaktır. Bunu herkes böyle bilsin. Çünkü bu meydanda, ırkçı emperyalizme figüranlık yapanlar değil, tarihi bizzat yazanların torunları var.

'BU YÜZYILIN ANLAŞMASI DEĞİL YÜZYILIN İHANETİDİR'

Trump ve Netenyahu tarafından Filistin’e ve islam dünyasına dayatılan plan; Filistin’i siyonist israil’e peşkeş çekmektir. Uluslararası hukuku ayaklar altına almaktır. Bütün insani ve vicdani değerleri yok saymaktır. Huzura ve barışa değil kaosa ve savaşa zemin hazırlamaktır. Bu yüzyılın anlaşması değil, yüzyılın ihaneti, yüzyılın zorbalığı, yüzyılın paçavrasıdır. Bu paçavrayı Allahın izniyle tarihin çöplüğüne atacağız. Çünkü hak ettiği tek yer orasıdır. Tarihin çöplüğüdür. 

'PEKİ NE VARMIŞ BU ANLAŞMADA?'

Sözde iki ayrı devlet kuruluyormuş; biri İsrail, diğeri Filistin.. Peki Filistin dedikleri nasıl bir devlet olacakmış? Bu devletin ordusu olmayacak. Askeri olmayacak. Kendisine ait sınırları belli toprağı olmayacak. Yani, hava ve kara sınırları olmayacak; sınır kapıları olmayacak. Hatta Başkenti olmayacak. Çünkü bu sözde plana göre Kudüs bütünüyle İsrail’e bırakılıyor. Filistin’in başkenti dedikleri yer, Doğu Kudüs’te bir kaç mahalleden ibaret. Mescid-i Aksa başta olmak üzere kutsal mekanlar İsrail’in kontrolünde olacak.

Bir de bu sözde anlaşmanın içinde 50 milyar dolarlık rüşvet koymuşlar. Şayet Filistin bu şartları kabul ederse 50 milyar dolar yardım yapacaklarmış.. Ne diyordu Erbakan hocamız; “Hadi ordan, hadi ordan, hadi ordan...Sizi gidi siyonizmin uşakları sizi.." Bizim,  50 milyar değil, 150 milyar değil, dünyanın bütün hazinelerini toplayıp önümüze serseniz satılık tek bir karış toprağımız yoktur.. Cennet mekan Abdulhamit Han’ın dediği gibi; “kanla alınan topraklar para ile satılamaz.

Sırada ne var? Söyleyeyim: Vaadedilmiş topraklar var! Nil ile Fırat’ın arası var. Diyarbakır var, Mardin var, Urfa var, Gap var, Çukurova var.. Türkiye var Türkiye! Eğer bugün Kudüs’e sahip çıkamazsak yarın İstanbul’u gündeme getirirler. Bugün Filistin’i koruyamazsak Allah korusun yarın Türkiye’nin bütünlüğünü savunmayla karşı karşıya kalırız."

KILIÇDAROĞLU: HER FİRAVUN'UN MUSA'SI VARDIR

Temel Karamollaoğlu'nun ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açıklamalarda bulundu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamlarından satırbaşları şöyle:

"Ben size kısaca Filistin'i anlatmak isterim. 15 Temmuz 1092. Cuma günü. 40 günlük kuşatmanın sonuccunda Haçlılar Kudüs kentini ele geçirir. Yağma sonucunda kentte tek bir Müslüman bırakmazlar. Yahudiler de bu dönemde öldürülür.

Hz. İsa'nın kabrinin bulunduğu yerde ibadetlerini yapan Rum, Ermeni, Gürcü, Kıpti din adamları katledilir. Kudüs 1087'de Müslümanların olur. Bir kumandan kenti yeniden Müslümanlara verir. O kumandan Selahattin Eyyübi'dir. Kim olursa olsun tek bir Hristiyan'ı rahatsız etmedi. 

Onun için en büyük zafer istilaya talana mahal vermeden kurtarılmış olmasıdır. Örnek aldığı kişi Hz. Ömer'di. Hz. Ömer Kudüs'ü fethettiğinde tüm Hristiyanların can ve mal güvenliğini güvenceye almıştı.

Biz Müslümanlar için Kudüs üçüncü kutsal kentimizdir. İlk kıblemiz Mescid'i Aksa Kudüs'te bulunmaktadır. Kudüs bütün Müslümanlar için özel bir yere sahiptir. Yahudiler dualarını Kudüs'e dönerek yaparlar. Hristiyanlar Hz. İsa'nın dünyevi hayatının Kudüs'te sona erdiğine inanırlar. 

Kudüs bir barış kenti olmalıdır. 1092'de Haçlıların Kudüs'ü işgal ettiğinde yaptıkları ile bugün yapılmak istenen aynıdır. 

Kudüs'ün ortasına bir bomba konmuştur. O bombanın etkisini gidermek hepimizin görevidir.

Yaklaşık bin yıl önce Haçlılara karşı Kudüs'ü Müslümanlarla birlikte koruyanlar da Yahudilerdi. 

Haçlıların planlarını boşa çıkardık, bugün de boşa çıkaracağız. Emperyalistlere karşı bütün mazlum milletler birleşmeli. 

1970'li yıllarda Türkiye'nin ahlakını ve vicdanını temsil eden gençlerimiz Filistin davasının neferleri oldular. 

Türkiye'nin yurtseverlerini ve Türkiye'nin ilk Kudüs mitingini 1969 yılında düzenleyen Milli Görüş kurucusu Merhum Necmettin Erbakan'ı saygıyla anıyorum.

Hepimizin kalbi Kudüs için atmaktadır. Hakkın ve hukukun hakim olduğu Türkiye, Ortadoğu ve dünya için mücadele ediyoruz.

Her Firavun'un Musa'sı vardır. Hiç kimsenin umudu kırılmasın.

Siyasi olarak farklı görünen iki hareketi bir araya getiren bir davadır Kudüs. İslam dünyasındaki tüm parçalanmışlığa, İslam dünyasındaki ülkelerin Trump'ın sözde planına destek olmalarına rağmen Allah hak hukuk ve adalet isteyenlerle bereber diyoruz. 

Filistin için hak hukuk ve adalet diyoruz."