Ağrı’nın Bezirhane (Bezirgane) köyünde 15 Haziran 2018 tarihinde kaybolan ve 18 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 4 yaşındaki Leyla Aydemir’in ölümüne ilişkin açılan davanın 4’üncü duruşması Ağrı 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Leyla’nın anne ve babası katılmazken, Ağrı Barosu avukatları, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği (UCİM) üyesi avukatlar ile aile avukatları hazır bulundu. 2 kişinin "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "iştirak halinde kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan da 14'er yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı dava dosyasında sadece Leyla’nın Amcası Yusuf Aydemir tutuklu bulunuyor. 

Yusuf Aydemir tutuklu bulunduğu Elazığ Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yoluyla duruşmaya katılırken diğer sanıklar mahkemede hazır bulundu. Savcılık mütalaasına karşı savunma yapan sanık avukatları mahkemeden ek süre talep etti. Duruşmaya 10 dakika ara veren mahkeme heyeti tutuksuz sanıkların denetim serbestliğinin kaldırılmasına ve Yusuf Aydemir’in tutukluluğuna karar vererek bir sonraki duruşmayı 2 Ekim 2020 tarihine erteledi. 

BAŞKA LEYLALAR ÖLMESİN DİYE

Duruşma sonrası Ağrı Adliyesi önünde kısa bir konuşma yapan UCİM Genel Başkan Danışmanı Avukat Ayşegül Aydoğan, Leyla’nın yakınları tarafından vahşi bir şekilde günlerce aç bırakıldığını belirterek Leyla’nın küçük bedeninin günlerce soğuk bir buzdolabında bekletildiğini ve daha sonra bir dere kenarına atıldığını kaydetti. Aydoğan, “Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Bu çocuklar bizim geleceğimizdir. Biz onları korumak zorundayız. Caniler, katiller ve istismarcılar hiç acımadan Leyla'yı katledenler sözüm ona adalet önünde hesap sormaya devam edeceğiz. UCİM olarak, 2 Ekim'de kalabalık bir şekilde bu eylemi gerçekleştirenlerden hesap sormak için burada olacağız.  Başka Leylalar ölmesin, canı yanmasın diye istismar faillerinin, katillerin cehennemi olmaya söz veriyoruz” diye konuştu. (Ağrı/MA)