Ankara’nın Polatlı ilçesine yaşayan Ahmet Akkoyun, 2018 yılında Urfa’da hayvan tüccarlığı yaptığı dönemde AKP Urfa Milletvekili Halil Özcan tarafından dolandırıldığını ileri sürdü. Parasını almak için AKP Genel Merkezi’ne defalarca şikayette bulunduğunu belirten Özcan, yaşadıklarını anlattı. 

Özcan’a 173 koyun, 50 bin TL ve 6 tane cumhuriyet altını borç verdiğini öne süren Akkoyun, yıllardır parasını geri almak için mücadele ettiğini söyledi. Parasını almak için defalarca Meclis’e gidip, Özcan’ı ziyaret ettiğini ifade eden Akkoyun, şöyle devam etti: “Urfa’nın Harran ilçesinde hayvan tüccarlığı yapıyordum. AKP Milletvekili Halil Özcan, 24 Haziran 2018 genel geçimlerinde Urfa’da milletvekili seçildikten sonra iki yakın arkadaşı Ömer Oral ve Musa Boğan, evime çay içmeye geldiler. ‘Halil Özcan’ın sana selamı var. Senden biraz borç para istiyor’ dediler. Ben de Halil Özcan’ı görmeden kendilerine borç para veremeyeceğimi söyledim. Özcan’la beni görüştüreceklerini söyleyip gittiler. 

VEKİL OLDUĞU İÇİN GÜVENDİM

Üç gün sonra Musa Boğan ve Ömer Oral ile beraber Ankara’ya Meclis’e Halil Özcan’ın yanına gittim. Özcan, o zaman daha yeni Meclis İdare Amiri olmuştu. Dördümüz oturduk. Özcan’a ‘Vekilim siz arkadaşlarınızı yanıma göndermişsiniz, borç para istemek için doğru mudur' dedim. Özcan da bana, ‘Evet para lazım bana, sen koyun tüccarlığı yapıyorsun. Seçim döneminde de çok param gitti. Bana üç aylığına para borç verebilir misin?  Koyun da verebilirsin. Kimseye söyleme borç meselesini dedikodu olmasın. Bundan dolayı bu borcu yakın adamlarıma, Ömer Oral ve Musa Boğan’a verebilirsin. Ayrıca benim bir yeğenim var. Malatya’da 20 bin TL gönderebilir misin?’ dedi.  Ben de tamam dedim ve kendisi vekil olduğu için güvendim ve herhangi bir sözleşme imzalamadım. Milletvekili olduğu için güvendim.”

‘ŞAHİTLERİM VAR’

Akkoyun, görüşmenin ardından Urfa’ya gittiğini belirterek, “Koyun tüccarı olduğum için herkesten borç koyun aldım. Toplam 173 tane koyunu, 6 cumhuriyet altını ve 30 bin TL’yi Halil Özcan’ın adamları olan Ömer Oral ve Musa Boğan’a verdim. Malatya’da bulunan Emine Öteş adında birisine bankadan 20 bin TL gönderdim. Gönderdiğim paraların dekontları da elimde mevcut. Bu konuyla ilgili şahitlerim de vardır” dedi.

‘100 BİN TL BORCUM VAR’

Üç ay sonra Halil Özcan’ı borcunu geri istemek için arayan Akkoyun, telefonlarına yanıt alamadığını iddia etti. Akkoyun, Meclis’e Halil Özcan’ı görmek için bir kez daha Ankara’ya gittiğini fakat Özcan’ı Meclis’te bulamadığını söyledi. Özcan’a ulaşamaması üzerine danışmanını aradığını anlatan Akkoyun, “Danışmanı bana ‘Özcan bey burada ama boş verin onu’ dedi ve randevumu kabul etmedi.  O an anladım dolandırıldığımı ve Urfa’ya geri döndüm. Borçlandığım insanlar paralarını geri istediler. Ben de evi, traktörü, arsamı ve taksimi satım borçlarımı ödedim. Hala daha 100 bin TL borcum var. Bu sebeplerden dolayı evimi Ankara’nın Polatlı ilçesine taşıdım.”

‘BENİ TANIMADIĞINI SÖYLEDİ’

2019’un Mart ayında MHP Urfa Milletvekili İbrahim Özyavuz’u ziyaret ettiğini ve yaşadığı mağduriyetleri anlattığını dile getiren Akkoyun, “Özyavuz, beni Halil Özcan’la görüştürebileceğini ve Meclis’e gelmemi söyledi. Kardeşim Hüseyin Akkoyun’la beraber Meclis’e İbrahim Özyavuz’u ziyaret ettik ve üçümüz Halil Özcan’ın odasına gittik. Özcan bana düşmana bakar gibi baktı. Özyavuz, Özcan’a durumdan bahsederek ‘Ahmet Akkoyun’un senden alacağı var. Biz bu olaydan dolayı senin yanına geldik’ dedi.  Özcan ise bana dönerek ‘Ondan borç almadım, tanımıyorum’ dedi. Ne yapacağımı bilemedim” ifadelerini kullandı.

‘TEHDİT VE HAKARETE UĞRADIM’

2019 sonbaharında kendisini yabancı bir numaranın aradığını anlatan Akkoyun, “Telefondaki adam bana Halil Özcan olduğunu söyledi ve bana dedi ki  ‘Beni neden AKP Genel Merkezi’ne şikayet ediyorsun? Bir daha şikayet edersen seni bitiririm’ diye tehdit etti. Eşime ve gelinime bedeni üzerinden hakaretler yağdırdı ve onurumu kırdı. Telefon numarası hala bende duruyor” diye konuştu.  

‘HAKKIMDA DAVA AÇILDI’

Özcan’ın daha sonra savcılığa “İftira” suçlamasıyla kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirten Akkoyun, yürütülen soruşturmanın ardından Ankara 36’ncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakkında dava açıldığını söyledi. Açılan davanın sonucunda beraat ettiğini ifade eden Akkoyun, “Defalarca kez mahkemeye gittim. İlk mahkemede kendisi de gelmişti. Mahkeme heyetine ‘bu adam beni kandırdı benden toplamda 450 bin TL aldı’ dedim. Fakat kimse bana inanmadı ve elimde parayı verdiğime dair sözleşme olmadığından dolayı paramı geri alamadım” dedi.

‘EKMEĞE MUHTACIZ’

Kendisinin de Özcan hakkında “dolandırıcılık” gerekçesiyle Polatlı’da savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Akkoyun, savcılığın 12 Mart’ta “kovuşturmaya yer yok” kararını verdiğini dile getirdi. Akkoyun, savcının verdiği karara itirazda bulunduğunu söyledi. 

Ailecek çok mağdur durumda olduklarını belirten Akkoyun, “Varımı yoğumu Halil Özcan benden aldı.  Eşim ve çocuklarımla beraber Polatlı’da soğan tarlalarında çalışarak hayatımıza devam ediyoruz.  Bir ekmeğe muhtaç kaldım. Halil Özcan’a hakkımı helal etmiyorum” şeklinde konuştu. 

Mezopotamya Ajansı/ Hakan Yalçın