İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yüzlerce asker ve koruma ile Sakarya’da 4 Eylül’de ırkçı saldırıya uğrayan Kürt tarım işçilerinin yaşadığı Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı Kelekê (Yücebağ) Mahallesi’ni ziyaret etti. 2 ayrı helikopter ile köye inen Soylu’ya, Mardin Valisi Mahmut Demirtaş ve AKP Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda memur ve bürokrat eşlik etti.

CANLI YAYIN ‘YASAK’

Soylu’nun ziyaretini takip eden bazı yerel medya çalışanları, sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayın yapmak istedi. Ancak, iktidara yakın medya çalışanları tarafından “yasak” uyarısı yapılması üzerine canlı yayın yapılmadı.   

Soylu, görüştüğü köylülere yanlarında olduğunu ifade ederek, “kardeşlik” vurgusu yaptı. Soylu, işçilere yapılan saldırıya ilişkin devam eden soruşturmanın da takipçisi olacakları sözünü verdi.

Soylu’nun, Twitter hesabı üzerinden ziyarete ilişkin yaptığı paylaşımda saldırıyı "elim hadise" olarak nitelendirmesi dikkati çekti. 

HDP’LİLER ENGELLENMİŞTİ

Sakarya’da saldırıya uğrayan Kürt işçiler, mahallelerine döndükten sonra saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunmuş, kendilerinin yakılmakla tehdit edildiklerini dile getirmişti. Yaşananların ardından Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Kürdistani İttifak heyetinin mahalleye girişi koronavirüs (Kovid-19) salgını gerekçesiyle engellenmişti. HDP heyetinin karantinanın ardından yapmak istediği ziyaretler ise, jandarma tarafından “köyü yine karantinaya alırız” tehdidi ile engellenmişti.  

İLGİLİ HABERLER