Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı kırsal Xirbe Kurike (Tanrıyolu) Mahallesi’nde 11 Kasım gecesi Cevdet Özkan ve yakınları, aralarında mera ve arazi anlaşmazlığı olan akrabalarına uzun namlulu silahlarla saldırdı. Saldırıda biri ağır 3 kişi yaralanırken, Mardin Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan ağır yaralı Hamit Özkan, yapılan tüm müdahalelere rağmen bugün öğlen saatlerinde hayatını kaybetti. 

Özkan'ın cenazesi ailesi tarafından otopsi işlemlerinin ardından Mardin Devlet Hastanesi morgundan alınarak köylerinde defnedilmek üzere yola çıkarıldı. 

Saldırıda yaralanan Hamdiye Özkan'ın tedavisi ise halen sürüyor.

1 KİŞİ TUTUKLANDI

Saldırıyı gerçekleştirenlerden Cevdet Özkan ve beraberinde 2 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, Cevdet Özkan'ın 19 yaşındaki oğlu Kadri Özkan tutuklandı. Kadri Özkan'ın saldırıyı kendisinin gerçekleştirdiği yönünde beyanlarda bulunarak üstlendiği ve bunun üzerine tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.

SİLAHLAR KORUCULARA AİT

Saldırıda kullanılan silahların ise koruculara ait olduğu ortaya çıkmıştı. Saldırganlardan Cevdet Özkan, köylüler tarafından "gizli korucu" olarak bilinirken, 2008 yılında da benzer bir saldırı gerçekleştirmiş, 5 kişiyi yaralamıştı. Cevdet Özkan, 12 yıllık hapis cezasının onanmasının ardından 2015 yılının sonuna doğru cezaevine girmesine rağmen AKP ve MHP tarafından hazırlanıp, Nisan 2020’de Meclis’te kabul edilen “7242 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun” kapsamında denetimli serbestlikle serbest bırakıldı.(Mardin/MA)