Sağlık Bakanlığı’nın 4 Ocak’a ilişkin koronavirüs verilerine göre; son 24 saat içerisinde yapılan 382 bin 888 testten 54 bin 724’ü pozitif çıktı. Virüs nedeniyle 137 kişi daha hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı 26 bin 561 olarak açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Omicron varyantı, İstanbul’daki vaka sayılarının toplam vaka sayısının yarısını aşmasına neden oldu. Yeni varyanta bağlı vaka artışları şimdilik büyük şehirlerde dikkat çekse de aynı durum diğer illerde de kolayca yaşanabilir. Tedbirlere her yerde aynı ciddiyetle uyulmalıdır” dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı haritada, 2. doz aşılamada hedef nüfusun yüzde 75 ve üzerinin aşılandığı iller mavi renkle gösteriliyor. Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs verilerine ilişkin yayınladığı tabloda yer alan bilgilere göre; 2. doz aşılamada yüzde 87.8 aşılama oranıyla Osmaniye birinci sırada yer alıyor. Yüzde 60.2 aşılama oranı ile Şanlıurfa ise son sırada bulunuyor. 2. doz aşılamada üç büyük ilde ise birinci sırada yüzde 83.9 ile İzmir, ikinci sırada yüzde 81.6 ile Ankara ve üçüncü sırada yüzde 76.4 ile İstanbul yer alıyor.

BAKAN KOCA: “TEDBİRLERE HER YERDE AYNI CİDDİYETLE UYULMALIDIR"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka tablosunu sosyal medya hesabından şu notla paylaştı:

“Omicron varyantı, İstanbul’daki vaka sayılarının toplam vaka sayısının yarısını aşmasına neden oldu. Yeni varyanta bağlı vaka artışları şimdilik büyük şehirlerde dikkat çekse de aynı durum diğer illerde de kolayca yaşanabilir. Tedbirlere her yerde aynı ciddiyetle uyulmalıdır.”