Sağlık Bakanlığının 9 Ağustos’a ilişkin koronavirüs verilerine göre; son 24 saat içerisinde yapılan 245 bin 253 yeni testten 23 bin 731'i pozitif çıktı. Virüs nedeniyle 117 kişi daha hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı 7 bin 365 olarak açıklandı. Aşılamada 1. doz Türkiye ortalaması, yüzde 67,89'a ulaştı. Aşılamada Muğla birinci sırada, Şanlıurfa ise son sırada bulunuyor.

Sağlık Bakanlığının koronavirüs verilerine ilişkin yayınladığı tabloda yer alan bilgilere göre; 1. doz aşılamada yüzde 89,5 aşılama oranıyla Muğla birinciliğini koruyor. Muğla’yı sırasıyla Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Amasya, Aydın, Eskişehir, Tekirdağ, İzmir izliyor. Yüzde 42,8 aşılama oranı ile Şanlıurfa ise son sırada bulunuyor. 

Sağlık Bakanlığının paylaştığı haritada, hedef nüfusun yüzde 75 ve üzerinin aşılandığı iller mavi renkle gösteriliyor. Muğla, Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Amasya, Eskişehir, Aydın, Tekirdağ, İzmir, Bilecik, Ankara, Hakkari, Ordu, Yalova ‘mavi iller’ arasında bulunuyor.

1.doz aşılamada üç büyük ilde ise birinci sırada yüzde 76,3 ile İzmir, ikinci sırada yüzde 75,2 ile Ankara ve üçüncü sırada yüzde 67,4 ile İstanbul bulunuyor.

"ÖNÜMÜZDEKİ 10 GÜN ÇOK ÖNEMLİ"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatteki vakalara ilişkin tabloyu sosyal medya hesabından şu notla paylaştı:

"Vaka sayılarının artış hızının durağan hale gelmesi ve vaka sayılarının azalması için önümüzdeki 10 gün çok önemli. Tedbirlere uymalı ve aşı olmayı ihmal etmemeliyiz."