Dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında Türkiye 10 bin vaka sayısına en hızlı ulaşan ülke oldu. İtalya'da Covid-19 vakaları yaklaşık 40 gün sonra 10 bine ulaşırken Türkiye'de bu sayı 20 günde yakalandı.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüse ilişkin vaka sayısı Türkiye'de 10 bin 827'ye, yaşamını yitirenlerin sayısı ise 168'e yükseldi.

Türkiye, 10 bin vaka sayısına en hızlı ulaşan ülke oldu. İtalya'da Covid-19 vakaları yaklaşık 40 gün sonra 10 bine ulaşırken Türkiye'de bu sayı 20 günde yakalandı.

Euronews'ün aktardığına göre; dünyada en fazla vakanın görüldüğü ülke olan ABD'de ise ilk vakanın tespit edilmesinden yaklaşık 2 ay sonra 10 bin vaka sınırı aşıldı.

Johns Hopkins Üniversitesi tarafından hazırlanan ve anlık güncellenen koronavirüs haritasında yer alan verilere göre; ABD, İran, Güney Kore, Almanya, İspanya, İtalya ve Fransa gibi salgının en etkili olduğu ülkelerde vakaların ilk ortaya çıkmasından sonraki ilk 10 gün içerisinde vaka sayısının en fazla arttığı ülke Türkiye.

Vaka sayıları ülkelerin yaptıkları testlerle doğrudan alakalı bir durum. İlk vakanın ortaya çıkmasından sonra test sayısını artıran ülkelerde vaka sayısı, test uygulamasını geç hayata geçiren ülkelere oranla daha yüksek olması daha büyük bir ihtimal.

Türkiye'de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya göre 10 bin vaka sayısına erişildiği 30 Mart itibariyle yapılan toplam test sayısı 76 bin 981.