Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında kesinleşen yargı kararının Meclis Genel Kurulu'nda okunmasıyla vekilliği düşürüldü. Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesinde bir tepki de oy veren seçmenden geldi. 

Gergerlioğlu’na oy veren Nihat Geyik, “Sadece Kocaeli’nin değil Türkiye’nin vekili olmuştur. Aynı zamanda Türkiye kamuoyuna mal olmuş bir kişidir” dedi. Gergerlioğlu’nun diğer vekillerden farklı bir yöntem çizdiğini söyleyen Geyik, “Farklı düşünceden demeden kendi çizgisi doğrultusunda onların haklarını savundu. Kim nerede ezilmişse Gergerlioğlu onların yanında yer aldı. Onun için Kocaeli olarak vekilimizin yanındayız. Onu bugüne kadar yalnız bırakmadık bundan sonra da yalnız bırakmayacağız. Onlar Meclis’te vekilliğini düşürmüş olabilirler fakat biz Gergerlioğlu’nun vekilliğini düşürmedik. Gergerlioğlu bizim vekilimizdir” diye konuştu.

HUKUKSUZ BİR İŞLEM

Gergerlioğlu’nu kendilerinin seçip Meclis’e gönderdiklerinin altını çizen bir diğer seçmen Selda İlgöz ise, “Kocaeli’nde 90 bin oy alan bir kişinin vekilliği hukuksuz bir şekilde düşürülüyor. Gergerlioğlu’nun işlediği iddia edilen suç Meclis dokunulmazlığını kaldırılmasını gerektiren suçlardan değildir” dedi.

Gergerlioğlu’nun vekilliği hakkıyla yaptığı ve Türkiye’deki hukuksuzlukları su yüzüne çıkardığı için vekilliğinin düşürüldüğünü söyleyen İlgöz, “Gergerlioğlu Meclis’te direniyor. Bizde vekilimizin arkasındayız. Vekilimiz bizim irademizdir. Meclis’te düşürüldü diye vekilliğinin düştüğünü düşünmüyoruz. Vekilimiz Anayasa Mahkemesi kararıyla vekilliğine geri gelecek. Ancak bu karara imza atanlar Gergerlioğlu Meclis’e döndüğünde onun gözlerine bakamayacaklar” şeklinde konuştu.

ADALET HERKESE GEREK

Bir diğer seçmen Deniz Atalay da, Gergerlioğlu’na gereken adaletin yarın herkese lazım olacağının altını çizerek, asıl bu adaletsizliği yapanlara adaletin gerekeceğini belirtti. Atalay, “İşte o zaman onların hakkını Meclis’te savunacak kimse kalmayacak. Bunu unutmasınlar” diye belirtti.

‘KARARI TANIMIYORUZ’

HDP Kocaeli İl Eşbaşkanı Leyla Aygün ise, bugün yine bir hukuksuzlukla karşı karşıya kaldıklarını söyleyerek, Gergerlioğlu’nun ayak oyunları ile vekilliğinin düşürüldüğünü vurguladı. Gergerlioğlu’nun oturduğu koltuğun hakkını çalışarak fazlasıyla verdiğini belirten Aygün, “Hakkında verilen ceza hem hukuksuz hem de hiç bir dayanağı yoktur. Bizler verilen bu siyasi kararı tanımıyor, vekilimizin yanında birlikte mücadele edeceğimizin sözünü tekrar yineliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Gergerlioğlu şahsında ona oy veren 90 bin yurttaşın iradesinin gasp edildiğinin altını çizen Aygün, “Bizler haklı mücadelemizden vazgeçmeyecek ve her zaman barış çığlığı atmaya devam edeceğiz. Vekilimizin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

KARARIN KARŞILIĞI YOK

HDP Dilovası İlçe Eşbaşkanı Kadir Demir de, Gergerlioğlu’nun bütün baskılara rağmen 90 bin oy alarak vekil seçildiğini hatırlattı. Verilen kararın siyasi olduğunu ve bu kararın Kürt halkı nezdinde bir karşılığı olmadığının altını çizen Demir, “Kürtlerin şeyhlerini asan, Kürt önderlerini ve liderlerini cezaevine atan, başkaldıran her Kürdü ezmek isteyen bir zihniyetle karşı karşıyayız. Vekilimiz her yerde çalışmalarıyla bu sistemi teşhir edip ve onların gerçek yüzünü ortaya koymuştur. Bu nedenle AKP ve MHP faşist zihniyeti vekilimizin dokunulmazlığını düşürerek öcünü almak istemiştir” şeklinde konuştu.

MA / Kadir Güney