HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda HDP'linin yargılandığı Kobane davasının eski hakimi gözaltına alındı.

Eski mahkeme başkanı B.Ç.'nin 'Atadedeler' çetesine üye olmakla suçlandığı belirtildi.

Gazeteci Alican Uludağ’ın aktardığına göre, bugün saat 11:50'de Ankara'da gözaltına alınan B.Ç., kendilerini "Derin devletin ticari istihbarat ayağı" olarak adlandıran "Atadedeler" örgütüne üye olmakla suçlanıyor.

Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği'nden alınan gözaltı ve arama kararı uyarınca, B.Ç'nin evindeki telefonlara el konuldu.

Aramaya, bir Cumhuriyet Savcısı da eşlik etti. B.Ç. geçen yaz Kobane davasından alınmış, daha sonra hakimlikten istifa etmişti.

Aralarında yargı mensubu, iş insanı, bürokrat, siyasetçi, özel sektör yöneticilerinin de bulunduğu ‘Atadedeler’ örgütünün elebaşının ‘Pınar Taşçı' kod isimli S.F. olduğu öne sürülmüştü.

Şebekenin “yurtiçinde ve yurtdışında iş bulma, yurtdışına gönderme, yatırım yapacak alanlar, devletle ilgili işleri yürütme” gibi vaatlerle nitelikli dolandırıcılık yaptığı tespit edildi.

Selahattin Demirtaş'ın da tutuklu olduğu Kobani davasının eski mahkeme başkanı B.Ç., kendilerini "Derin devletin ticari istihbarat ayağı" olarak adlandıran "Atadedeler" örgüte yönelik soruşturma kapsamında bugün saat 11:50'de Ankara'da gözaltına alındı; evinde de arama yapıldı.

— Alican Uludağ (@alicanuludag) March 23, 2022

Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz